15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Život Amerikanca koji je greškom završio u kineskom zatvoru

Svijet

Comments 0

Život Amerikanca koji je greškom završio u kineskom zatvoru

Izvor: klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Američki državljanin Kai Li krenuo je na put u Kinu prije 6,5 godina koji traje i danas. 2016. godine Kaija su uhapsili kineski agenti i optužili ga za špijunažu. U zatvoru je proveo već tri godine.
 
Američki State Department ga je proglasio nezakonito pritvorenim. A nakon najave da će državni sekretar Entoni Blinken posjetiti Kinu sin Kaija Harison se nada da će pitanje oslobađanja njegovog oca biti prioritet.

"Ni u najluđim snovima nijesam mogao zamisliti da će ga odvesti kineski agenti i optužiti ga za špijunažu", rekao je Harison Li.

Sin Kaija je poručio za CNN da njegov otac boravi u užasnim uslovima te da, navodno zbog širenja koronavirusa, zatvorenike su zarobljene u ćelijama po cijeli dan te nemaju pristup tuševima. Ono što mogu uraditi jeste uzeti lonac mlake vode i dostaviti je u ćeliju.

Kai Li jedan je od tri američka državljana koja su nezakonito osuđenei u Kini. Pored Kaija zatvorsku kaznu služe Dejvid Lin i Marko Swidan.

Harison je pozvao Blinkena, kao i druge američke zvaničnike da urade sve što je u njihovoj moći kako bi se njegov otac vratio kući.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR