11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Haški sud odgovorio na prijetnje Rusije

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 0

Haški sud odgovorio na prijetnje Rusije

Autor: Antena M

  • Viber

Međunarodni krivični sud  sa sjedištem u Hagu odgovorio je na prijetnje Rusije, izražavajući žaljenje zbog pokušaja te zemlje da opstruira "međunarodne napore da se osigura odgovornost" za kršenja međunarodnog prava.

"Predsjedništvo Skupštine naglašava da Sud, njegovi izabrani zvaničnici  i njegovo osoblje imaju snažnu podršku Skupštine država stranaka Rimskog statuta. Ponovno potvrđujemo njegovo puno povjerenje u Sud kao nezavisnu i nepristrasnu pravosudnu instituciju i ponavljamo našu snažnu predanost održavanju i odbrani načela i vrijednosti sadržanih u Rimskom statutu i očuvanju njegovog integriteta bez ikakvih prijetnji", navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, ruski Istražni odbor saopštio je da je otvorio krivični postupak protiv tužilaca i sudija Međunarodnog krivičnog suda koji su u petak izdali nalog za hapšenje predsjednika Vladimira Putina zbog optužbi za ratne zločine.

Kremlj je tu odluku nazvao nečuvenom i pravno ništavnom, s obzirom na to da Rusija nije potpisnica ugovora kojim je osnovan  Međunarodni krivični sud. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR