26 °

max 35 ° / min 19 °

Subota

27.07.

35° / 19°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

35° / 22°

Srijeda

31.07.

38° / 19°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otkrivena skandalozna izjava Rišija Sunaka u istrazi o kovidu: Pustiti ljude da umru je u redu

Svijet

Comments 0

Otkrivena skandalozna izjava Rišija Sunaka u istrazi o kovidu: Pustiti ljude da umru je u redu

Izvor: Klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

U istrazi koja je trenutno u toku navodi se da je britanski premijer Riši Sunak rekao da bi vlada trebala “samo pustiti ljude da umru” tokom pandemije kovid-19, a ne da nametne drugi nacionalni karantin.

Patrik Valens, koji je bio glavni vladin naučni savjetnik tokom pandemije koronavirusa, napravio je bilješku u svom dnevniku 25. oktobra 2020. o sastanku na kojem su učestvovali tadašnji premijer Boris Džonson i Riši Sunak, koji je bio ministar finansija.

Dnevnik prikazan u istrazi zabilježio je kako je Dominik Kamings, Džonsonov najviši savjetnik tokom pandemije, prenio Valensu ono što je rekao da je čuo na sastanku, piše Rojters.

Valens je citirao Kamingsa u svom dnevniku koji je rekao: “Riši misli da pustiti ljude da umru je u redu. Sve ovo izgleda kao potpuni nedostatak vodstva.”

Portparol Sunaka rekao je da će premijer radije iznijeti svoj stav kada bude svjedočio u istrazi nego da odgovara svima pojedinačno.

Istraga ispituje vladin odgovor na pandemiju koronavirusa zbog koje su bili zatvoreni veliki dijelovi ekonomije i umrlo više od 220.000 ljudi u Britaniji.

Visoki vladini zvaničnici su više puta govorili da vlada nije bila spremna za pandemiju i da je “toksična” i “mačo” kultura ometala odgovor na zdravstvenu krizu.

Dokazi u istrazi stvaraju opasnost za Sunaka i potkopavaju njegov pokušaj da se predstavi kao promjena u haotičnom vodstvu Džonsona, iako je bio jedan od najviših ministara u toj vladi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR