11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Količinom ispaljenih metaka, Rusi nadjačali Ukrajince kod Kupjanska 10:1

Izvor: EPA

Svijet

Comments 0

Količinom ispaljenih metaka, Rusi nadjačali Ukrajince kod Kupjanska 10:1

Izvor: Index.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je da Rusija okuplja "maksimalan broj rezervi" u području sjeverno od grada Kupjansk. Tu teritoriju brane vojnici 32. ukrajinske brigade. Novinari Sky Newsa posjetili su komandni centar tek nekoliko kilometara od ratišta. Radi se o tijesnoj podzemnoj kabini.

"Jurišaju na nas, prelaze bodljikavu žicu i idu ravno na nas", rekao je vojnik umornog izgleda Saša. Istakao je da Rusi napadaju jednom ili dvaput dnevno. "Napadi sad ne prestaju", kaže.

Članovi jedinice govorili su o kritičnom nedostatku municije. Kažu da za svaki metak koji ispale, Rusi ispale njih 10.

Brigada zbog dronova ima dobar pregled područja te su svjesni da su ih Rusi nadjačali. "Imaju avione, helikoptere, bombe, lansere. Sve to koriste ovdje na frontu", kaže Saša.

Ukrajinska vojska upozorila je da nedostatak oružja daje Rusiji priliku za napad. Predsjednik Zelenski pokušava nagovoriti zemlje Zapada da pošalju još oružja i municije.

Američki vojni zvaničnici su saglasni te vjeruju da je Rusiji pružena "značajna prednost". Paket vrijedan 60 milijardi dolara i dalje u Kongresu čeka odobrenje Trampovih pristalica. 

U komandnom kampu članovi anti-tenkovske jedinice popravljaju svoj jedini lanser za rakete. Radi se o bazuki iz sovjetskog vremena.

Komandant Avgust rekao je da je nepouzdanost oružja problem, ali da im nedostatak granata stvara puno veću glavobolju. Dodao je da imaju oružja za borbu tek petnaestak minuta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR