17 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stiglo pojašnjenje Makronove izjave o slanju vojnika u Ukrajinu

Izvor: epa efe

Svijet

Comments 0

Stiglo pojašnjenje Makronove izjave o slanju vojnika u Ukrajinu

Izvor: Hina/Index

Autor: Antena M

  • Viber

Francuski šef diplomatije rekao je danas da bi njegova zemlja mogla poslati vojnike s neborbenom ulogom u Ukrajinu, želeći time da pojasni izjavu predsjednika Emanuela Makrona, sa skupa 20 evropskih čelnika u Parizu dan ranije, da bi Francuska mogla poslati trupe u Ukrajinu.

"Moramo da razmotrimo nove načine da podržimo Ukrajinu. Oni moraju odgovoriti na jako specifične potrebe, posebno mislim na uklanjanje mina, kibernetičku odbranu, proizvodnju oružja na licu mjesta, na ukrajinskoj teritoriji", objasnio je Stefan Sežorn poslanicima u parlamentu.

Po njegovim riječima, neke od tih akcija bi zahtijevale prisutnost na ukrajinskoj teritoriji, ali da se ne pređe prag borbi. "Ništa se ne bi smjelo isključiti. To je bilo i još uvijek jest stajalište predsjednika Republike", rekao je Sežorn.

Makron je juče otvorio mogućnost slanja vojnika u Ukrajinu, uz naglasak da ipak zasad o tome nema saglasnosti te da se saveznici slažu da se više učini u pogledu slanja oružja Kijevu, i to što brže. U diplomatskim krugovima u Parizu se smatra  da će Makronova ideja raspiriti raspravu o tom pitanju, ali da za sada nema konkretnih planova u tom smjeru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR