18 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Moskva blokirala sajt inicijative koja se suprotstavlja Putinu

Izvor: EPA/EFE

Svijet

Comments 0

Moskva blokirala sajt inicijative koja se suprotstavlja Putinu

Izvor: RSE

Autor: Antena M

  • Viber

Ruska državna agencija za medijski nadzor Roskomnadzor je blokirala internet sajt inicijative čiji je cilj suprotstavljanje predsjedniku Rusije, Vladimiru Putinu, tokom predsjedničkih izbora koji će u toj zemlji biti održani od 15. do 17. marta.

Vebsajt projekta "Podne protiv Putina", koji traži da oni koji su protiv pokušaja ruskog lidera da dobije peti mandat na čelu Rusije, u trci u kojoj nema pravog takmaca, dođu na glasačka mjesta tačno u podne, da bi prikazali svoju brojnost – blokiran je 2. marta.

"Podne protiv Putina" je ideja bivšeg zakonodavca iz Sankt Petersburga, Maksima Reznika, a ovu inicijativu je podržao lider tamošnje opozicije Aleksej Navaljni prije svoje sumnjive smrti u zatvoru na sjeveru zemlje, prošlog mjeseca.

Kako piše servis Radija Slobodna Evropa na ruskom jeziku, cilj je bio da Putinovi protivnici pokažu svoju brojnost, a da istovremeno ne krše važeće zakone.

"Kada dođemo na biračka mjesta, pokazaćemo drugima i sami se uvjeriti da nas ima mnogo. Možemo postati snaga koja se ne može sakriti iza konačnih procenata", navodi se na sajtu projekta.

Od onih koji izađu na izbore, traži se da glasaju protiv Putina (za bilo kog od ostala tri kandidata), ili da ponište glasački listić.

Na društvenim mrežama je početkom februara objavljeno pismo Alekseja Navaljnog, u kojem on podržava inicijativu, a njegovi saradnici su pozivali da se na izborima glasa za bilo koga sem Putina.

Na predsjedničkim izborima koji će trajati tri dana, biće imena samo troje kandidata.

Nezavisni posmatrači i eksperti su okarakterisali izbore u Rusiji kao neslobodne i nepravedne, a komentatori su saglasni da je Putinova pobjeda praktično gotova stvar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR