20 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trampova snaha dobila važnu funkciju u Republikanskoj stranci

Izvor: epa efe

Svijet

Comments 1

Trampova snaha dobila važnu funkciju u Republikanskoj stranci

Izvor: Hina

Autor: Antena M

  • Viber

Donald Tramp dodatno je učvrstio uticaj u Nacionalnom odboru Republikanske stranke (RNC)  nakon što mu je snaha zauzela jednu od vodećih funkcija u tom tijelu, uslijed rasprave odbora o tome treba li bivšem predsjedniku pomoći da plati sudske troškove.

Članovi RNC-ja okupljeni u Hjustonu su za predsjednika i potpredsjednicu izabrali čelnika republikanaca u Sjevernoj Karolini Majkla Votlijaja i Laru Tramp. Organizacija će igrati ključnu ulogu u privlačenju glasača i prikupljanju novca za izbore 5.decembra.

Tramp je poslije premoćne pobjede na predizborima u superutorak, nakon odustajanja protivkandidatkinje Niki Hejli, osigurao republikansku kandidaturu i na izborima će se sučeliti s predsjednikom, demokratom Džoom Bajdenom. 

Dio članova RNC-ja pozvao je to tijelo da pomogne Trampu u plaćanju sudskih troškova koji su, zajedno s izrečenim kaznama, narasli na stotine miliona dolara. 

Trampova inicijativa da supruga njegova mlađeg sina Erika bude druga najvažnija osoba u RNC-ju simbolizuje njegovo preuzimanje te političke institucije čija je misija da osigura izbor republikanaca na svim nivoima vlasti. 

Od Ronalda Regana i njegove kćerke Morin na istoj funkciji osamdesetih godina članovi porodice predsjednika nijesu bili na tako visokom položaju u RNC-ju. 

Jedan od najvažnijih zadataka novog vođstva biće prikupljanje novca. Nakon što je 2023. prikupio najmanji iznos donacija u deset godina, RNC je na računu na kraju januara imao devet miliona dolara, tek nešto više od trećine budžeta Nacionalnog odbora Demokratske stranke od 24 miliona dolara.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Jjujuju

Ne, nema nepotizma kod nija :) :) samo DINASTIJE