22 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ukrajina pogodila naftna postrojenja u Rusiji

Izvor: Pixabay, ilustracija

Svijet

Comments 0

Ukrajina pogodila naftna postrojenja u Rusiji

Izvor: RSE

Autor: Antena M

  • Viber

Rusija i Ukrajina razmijenile su raketne i napade dronovima rano u utorak, uz izvještaje o udaru na skladišta nafte i rafinerije u Rusiji i uništenju stambene zgrade u ukrajinskom Kupjansku.

Ukrajinske bespilotne letjelice korišćene su za gađanje više ciljeva u širokom napadu na Rusiju koje su navodno izazvale požare na dva velika naftna postrojenja, a naoružane grupe prešle su na rusku teritoriju.

Napadi su, kako je saopštilo ministarstvo, bili usmjereni na nekoliko energetskih objekata, uključujući Lukoilovu rafineriju Norsi, četvrtu po veličini u Rusiji, u regionu Nižnjeg Novgoroda, oko 775 kilometara od ukrajinske granice.

Još jedan dron udario je u skladište nafte u Orlu, 116 kilometara od Ukrajine.

Istovremeno, Legija Sloboda Rusije, Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljon, koji se sastoje od ruskih državljana koji su se borili zajedno sa ukrajinskim oružanim snagama u ratu, pokrenuli su prekogranične napade na teritoriju Rusije. Ova tvrdnja nije mogla biti nezavisno potvrđena.

Kremlj je saopštio da su ruske snage odbile upade i nanijele velike gubitke oružanim grupama.

Tvrdnja Kremlja takođe nije mogla biti nezavisno provjerena.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su se napadi dogodili oko 3 sata ujutru po moskovskom vremenu, a da su korišćeni tenkovi i oklopi transporteri da gađaju nekoliko lokacija u Rusiji, a ruske trupe su koristile rakete, artiljeriju i vazduhoplovstvo da odbiju napade.

U međuvremenu, ruski napad preko noći pogodio je stambenu zgradu u ukrajinskom Kupjansku.

Ukrajinska državna služba za vanredne situacije saopštila je da je rusko bombardovanje izazvalo veliku štetu i izazvalo nekoliko požara, ali nema neposrednih izvještaja o žrtvama.

U regionu Ternopolja na zapadu Ukrajine, regionalna vojna administracija izvijestila je da je ruska bespilotna letjelica oštetila infrastrukturu, ali za sada nema izvještaja o žrtvama.

Ukrajinska vojska je saopštila da su njeni sistemi protivvazdušne odbrane oborili 17 od 22 dronova koje je lansirala Rusija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR