14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nakon 14 godina razvodi se kraljevski bračni par: "Nikad se nisam osjećala kao princeza"

Izvor: screenshot/instagram

Svijet

Tag Gallery
Comments 0

Nakon 14 godina razvodi se kraljevski bračni par: "Nikad se nisam osjećala kao princeza"

Izvor: Radio Sarajevo

Autor: Antena M

  • Viber

Princ Nikolaos Gluksburg, čiji je otac Konstantin II od Grčke bio blizak prijatelj kralja Čarlsa i pokojnog vojvode od Edinburgh, i princeza Tatiana razvode se nakon 14 godina braka.

Princ Nikolaos je sin grčkog kralja Konstantina II, koji je preminuo u januaru 2023. nakon moždanog udara. Tatiana je rođena u Venecueli. Kćerka je Ladislava Blatnika, koji se iz Jugoslavije preselio u Venecuelu.

"Ova je odluka donesena veoma promišljeno i uz uzajamno poštovanje. Zauvijek su zahvalni jedno drugome na trenucima koje su dijelili. Njihove buduće interakcije i dalje će biti vođene tim istim načelima poštovanja i razumijevanja, dok budu prelazili u odnos ukorijenjen u snažnom prijateljstvu.

Nastavit će živjeti i graditi svoje živote u Grčkoj, mjestu koje oboje nazivaju domom. Porodica će ih uvijek podržavati", stoji u objavi na službenoj stranici nekadašnje kraljevske porodice (u Grčkoj su monarhiju ukinuli 1973. ali su članovima porodice titule ostale).

Par nije imao djece, a princeza je često isticala kako se ne osjeća kao princeza i da kraljevska porodica nije imala uticaj na njen život.

Kraljevski par upoznao se tokom skijaškog odmora u Švicarskoj 2003. a zaruke su objavili šest godina kasnije, piše Telegraph.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Tatiana Blatnik (@tatianablatnik)

Njihovo vjenčanje na grčkom ostrvu Spetses u ljeto 2010. bilo je jedan od društvenih događaja godine, a prisustvovali su mu uzvanici, uključujući kraljevske porodice iz Danske, Nizozemske i Španije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR