Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko je žena koja je udarila šakom o sto i ućutkala Vučića

Izvor: Screenshot

Svijet

Comments 1

Ko je žena koja je udarila šakom o sto i ućutkala Vučića

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Na jučerašnjoj redovnoj sednici Savujeta bezbjednosti UN o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom Vanese Frejzer s Malte. Završila se tako što je Frejzer lupila šakom o sto i "ućutkala" Vučića.

Do verbalnog okršaja došlo je kad je predsjedavajuća sjednicom dala riječ predsjedniku Aleksadru Vučiću i napomenula da ima tri minuta za svoje izlaganje, kao što je ranije dogovoreno.
 
Vučić je, umjesto svog izlaganja, rekao da to nije dogovoreno i dodao: „Ali nema veze“, na šta mu je Frejzer odgovorila da „jeste dogovoreno“.

Nakon što je predsjednik Srbije još jednom rekao „nije dogovoreno“, Frejzer je reagovala udarajući šakom o sto.  Rekla je da je to dogovoreno s njenom zamjenicom i da ne dozvoljava da ona bude predstavljena kao lažov.

Ko je Vanesa Frejzer?

Vanesa Frejzer je stalna predstavnica Malte pri Ujedinjenim nacijama i karijerni diplomata iz te zemlje.

Diplomatsku karijeru je započela kao student diplomatije 1992. da bi dvije godine kasnije bila izabrana za prvog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Malte zadužena za SAD, nakon čega je raspoređena u Odjeljenje za Mediteran.

Frejzer je bila ambasador Malte u Briselu, Belgiji, Luksemburgu i NATO-u. Tokom 2013. prebačena je u Italiju i akreditovana u San Marinu i tijelima Ujedinjenih nacija sa sjedištem u Rimu.

U Ujedinjenim nacijama izabrana je 2021. godine za predsjedncu Drugog komiteta UN, Ekonomskog i finansijskog komiteta.

Ona je prva žena na poziciji stalnog predstavnika Malte pri Ujedinjenim nacijama.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Dok Dakin guverner u crnogoraca, posebno onih sa litijašenja po ulicama sa ikonama i djecom, u*kopio lokalne diplomatske tetkice i 58oro poslanika-ca. Zna se vjekovima ko čojcima može rukom o sto...