22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

22° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Preminula beba koju su ljekari spasili iz mrtve majke u Gazi

Svijet

Comments 0

Preminula beba koju su ljekari spasili iz mrtve majke u Gazi

Autor: Antena M

  • Viber

Beba koju su ljekari nedavno spasili iz stomaka majke ubijene u izraelskom vazdušnom napadu na grad Rafa, sahranjena je u petak u Gazi pošto je izgubila životnu bitku.

Djevojčica se zvala Sabrin Ru, a ime je dobila po majci Sabrin al-Sakani al-Šeik, uz koju su u napadu ubijeni i njen suprug Šukri i trogodišnja ćerka Malak.

Ljekari su izveli carski rez nad ženom koja je bila u 30. nedjelji trudnoće i koja je bila smrtno povrijeđena u izraelskom vazdušnom napadu.

Doktor Mohamed Salama, šef odjeljenja hitne neonatalne jedinice u bolnici Emirati, koji se brinuo o bebi, rekao je da je Sabrin patila od problema sa respiratornim organima i slabog imunog sistema, i preminula u četvrtak, prenosi Rojteres.

„Možda da nije bilo izraelskog rata protiv Gaze i razaranja bolnica, mogli bismo da pomognemo većem broju djece da prežive. Ali bolnice su oštećene i uništene i naše mogućnosti su ograničene“, rekao je Salama za Rojters.

Dodao je da je Sabrinina baka molila ljekare da je spasu, kako bi „sačuvala uspomenu na majku, oca i sestru, ali da je njena smrt Božja volja“.

„Ostali smo bez uspomene na mog brata, njegovu ćerku i ženu. Sve je nestalo, čak i njihove slike, njihovi mobilni telefoni, nismo mogli da ih pronađemo“, rekao je Rami al-Šeik Džuda, stric ubijene djevojčice.

Više od 34.000 Palestinaca je ubijeno u ratu, od čega su većina žrtava žene i djeca, prema podacima Ministarstva zdravlja u Gazi, a većina bolnica u enklavi je teško oštećena, dok one koje još uvijek rade nemaju struje, ljekove, opremu za sterilizaciju i druge potrepštine.

Izrael negira da namjerno gađa civile u svojoj kampanji protiv militantne grupe Hamas.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR