19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kremlj: Hag je antisrpski, čekamo poziv u Bondstil

Svijet

Comments 0

Kremlj: Hag je antisrpski, čekamo poziv u Bondstil

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Presuda Ratku Mladiću je samo nastavak politizovanog i pristrasnog kursa koji je zauzimao Tribunal u Hagu tokom rada, poručeno je iz Moskve.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je indikativno to što Tribunal nije uspio da nađe krivično djelo u postupcima "zloglasnog bosanskog ratnog komandanta Nasera Orića", čiji su se militanti "krili u Srebrenici i koristili je za napad na srpske civile od 1992. do 1994."

Kako je rekla, Tribunal tumači tragične događaje iz devedesetih na "vještački, jednostrani i antisrpski način" i tako podriva obnovu uzajamnog povjerenja u Balkanu.

"Tribunal je daleko od široko prihvaćenih standarda kada se govori o postpuku, ali i osnovnim ljudskim pravima, zdravlju i medicinskoj pomoći", rekla je ona.

Govoreći o Srbiji na redovnoj konferenciji za novinare, Zaharova je rekla da je Kremlj "primio k znanju" i poruke koje je poslao komandant američkih kopnenih snaga u Evropi Ben Hodžis o Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

"On je još jednom ponovio više puta kopirane optužbe da je centar navodno nekakva fasada. Izrazio je želju i da posjeti centar. Spremni smo na njegovu posjetu, a očekujemo da i SAD odgovore na našu otvorenost i, čisto iz kurtoazije, pozovu ruske i srpske predstavnike u Bondstil na Kosovu", rekla je ona.

Kako je rekla, baza Bondstil je ustanovljena u skladu sa Rezolucijom 1244, ali "američki partneri nisu voljni da objelodane njenu pravu svrhu".

"Možda je i to jedan od razloga za medijsku buku oko centra u Nišu", rekla je ona.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR