10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SPC: Oni koji govore o "nekakvoj Crnogorskoj crkvi" ostaju slijepi kod očiju

Region

Comments 6

SPC: Oni koji govore o "nekakvoj Crnogorskoj crkvi" ostaju slijepi kod očiju

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Oni koji govore o “nekakvoj Crnogorskoj crkvi” ostaju slijepi kod očiju, jer ne vide drevnu Mitropoliju crnogorsko-primorsku i oni zaboravljaju da spasenje nije uslovljeno izjašnjavanjem ko je Srbin, a ko Crnogorac, naveli su u poslanici povodom Božića i Nove godine patrijarh srpski Irinej i episkopi Srpske pravoslavne crkve.

SPC je pozvala Srbe u Makedoniji koji su u raskolu da u duhu Hristove ljubavi shvate da je autokefalnost isključivo crkvena institucija i da ona treba da doprinosi napretku i učvršćivanju jedinstva među pomjesnim pravoslavnim crkvama.

Patrijarh i episkopi SPC pozvali su vjernike na međusobno razumijevanje, ljubav i praštanje.

“Čuvajmo se teških i neoprezno izgovorenih riječi, imajući na umu da društveno okruženje u kome živimo stvaramo upravo riječima. Blage riječi liječe, gruba riječ povrjeđuje, a rane od riječi često su grublje i od fizičkih rana”, njihova je poruka, prenio je Tanjug. 

Iz SPC su ukazali i na težak položaj i život srpskog naroda na Kosovu, ističući da smatraju da je jedan od bitnih preduslova za rješenje problema na toj teritoriji izgradnja društva zasnovanog na vladavini prava, u kome ljudi različitog porijekla mogu da žive u miru, uz punu zaštitu i poštovanje svačijeg vjerskog, kulturnog i narodnog identiteta.

Posebna poruka je upućena vjernicima u rasijanju, koje je Crkva pozvala da prema svima uvijek i na svakom mjestu pokazuju ljubav na djelu, ali i da budu savjesni i odgovorni građani zemalja koje su im pružile dom.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Djuro Vučinić

Ja mislim da je tebi neko podmetnuo ovo saopštenje g Irinej. Ti se još nijesi probudio iz 18 vijeka. Baš čekam kad Ti Vartolomej poništi Tomos koji je zbog polit prilika donešen nakon 1 sv rata. Otada ste ođe još dva učinjeli. Onda ćete bit raskolnici,ali vas nećemo ovako zajedljivo ugrizat.

Maksim

A đe si bio ovoliko godina, valjda su unazad isto bili srbi na kosovo pa sta ste radili,đe ste bili, pamtis li izgovorene riječi protiv Crnogoraca.... Sad si se prepao ti i risto i zboris kada smo mi zaboravni e nijesmo, i nećemo bit Će Crnogorska i to je kraj!!

MAG

Samo pogledajmo naslov testa, a sta govori dalje u tekstu!? Ima li to ikakvog smisla?! Oladite vise popovi SPC!!!