19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sletio avion, Putin stigao u Beograd

Region

Tag Video
Comments 2

Sletio avion, Putin stigao u Beograd

Izvor: Blic

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao je  u cijelodnevnu zvaničnu posjetu Srbiji, gdje će mu domaćin biti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Putina danas u Beogradu, između ostalog, očekuje svečani doček ispred Palate Srbija, sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa članovima Vlade, ali posjeta Hramu Svetog Save, gdje se očekuje okupljanje velikog broja građana.

Privredna delegacija Rusije takođe je ranije danas sletjela  na beogradski aerodrom. 

Prije zvaničnih razgovora dvojica predsjednika položiće vijence na Groblju oslobodilaca Beograda.

Svečani doček uz državne počasti Putinu će potom biti priredjen ispred Palate Srbija. Slijede razgovori, prvo u užem formatu, a zatim plenarni sastanak delegacija Rusije i Srbije i razmjena potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsjednika.

U Palati Srbija Putin će Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog kojim ga je odlikovao 7. januara, a za 15.20 predvidjeno je obraćanje predsjednika Rusije i Srbije medijima.

Putin i Vučić zajedno će posle 18 časova obići Hram svetog Save gdje je najavljen i skup podrške povodom posjete ruskog predsjednika Srbiji.

Tokom boravka u Beogradu Putin bi trebalo da se sastane i sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, najavljeno je u Banjaluci.

Povodom posjete predsjednika Rusije u Beogradu su pojačane mjere bezbjednosti, uz izmjene i obustavljanje saobraćaja na trasi kretanja predsjedničke kolone.

Putin je poslednji put posjetio Srbiju 2014. godine, a prethodni susret s Vučićem imao je 2. oktobra prošle godine u Moskvi.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Dale

Ovo što sad zovu "cjelodnevna posjeta" nekad se zvalo "naobdan"... ????