14 °

max 17 ° / min 11 °

Subota

25.03.

17° / 11°

Nedjelja

26.03.

17° / 9°

Ponedjeljak

27.03.

12° / 6°

Utorak

28.03.

9° / 2°

Srijeda

29.03.

9° / 1°

Četvrtak

30.03.

11° / 3°

Petak

31.03.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić: Treba li onaj ko podržava Podgoricu da i dalje ima srpsko državljanstvo?

Region

Comments 16

Dačić: Treba li onaj ko podržava Podgoricu da i dalje ima srpsko državljanstvo?

Izvor: Beta/N1

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je "crnogorski režim da razgovara sa svojim građanima o spornom Zakonu o vjerskim slobodama".

Dačić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da kriza "nije nastala u Srbiji već u Crnoj Gori", da je dijalog jedino rješenje i da Srbija stalno poziva na razgovore, ali da crnogorske vlasti taj dijalog odbijaju.

Prema Dačićevim riječima, "režim u Crnoj Gori skuplja poene na nastavku antisrpke politke" i nastavlja da optužuje Srbiju za miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore iako "godinama niko ništa nije rekao protiv crnogorske samostalnosti".

Kako je dodao, režim želi da osigura novu pobjedu na izborima, pa im ovakvo ponašanje u antisrpskom bloku donosi poene ali i u jednom dijelu međunarodne zajednice jer su protiv Rusije, Srbije i navodne velikosrpske politike". Prema Dačićevim riječima, "to je vrijeme prošlo" i to je velika nepravda jer su "Srbi i Crnogorci uvijek bili zajedno i nikad nijesu bili u sukobu".

Za reagovanje američke ambasade u Crnoj Gori na događaje u Beogradu, Dačić je rekao da se nigdje nije desilo "jer SAD ima ambasadu u Srbiji koja je mogla da reaguje, a ambasadorka u Podgorici mogla je da preispita kršenje vjerskih sloboda", prenosi N1.

"Vladajuća Demokratska partija socijalista kaže da se predsjednik Aleksandar Vučić miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, a DPS se umiješala u unutrašnje stvari Srbije govoreći o nezavisnom Kosovu", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je istakao da "nas ne interesuje državni i pravni status Crne Gore, nas interesuju prava Srba kojih, prema posljednjem popisu u Crnoj Gori, ima 30 odsto".

Dačić je rekao da se ne može porediti položaj Srba u Crnoj Gori i Crnogoraca u Srbiji koji su, kako je naveo, "vladali Srbijom iako ih ima 0,5 odsto".

Kako prenosi N1, Dačić je pozvao Crnogorce koji žive u Srbiji da se izjasne o ovom pitanju jer "onaj ko je sve što ima stekao u Srbiji ima obavezu da ne ćuti bar po ovom pitanju, a oni koji podržavaju crnogorski režim po ovom pitanju borbe protiv srpskog naroda, mislim da je veliko pitanje da li i dalje treba da imaju srpsko državljanstvo".

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Giro D Shabo

Zoki, Zorule - ako smo jedna familija što nam palite zastavu? Da li misliš da naš barjak zamijenimo s Vašim, servijanskim? Naš okaljen u brojnim bojevima s okupatorom (i u ovom zadnjem na beogradskim Terazijama) da zamijenimo Vašim koji ste dobili na poklon od Paše u Stambolu? Kao i grb!? Kao i sve!

Komšo

@Zoran na ovom portalu Zorane se ne dijele sendviči ....idi na Vijesti.in4s, danas su ti mrsni sendviči.

Zoran

Moram da primetim da ste izuzetno jaki i slozni, uspeli ste da nakupite cak 12 komentara .... Ostale verovatno admin blokira posto nisu po volji tako da vise od 12 nije moglo da se nakupi. Crna Gora i Srbija to je jedna familija!!!