8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grenel: Priština da ukine takse, Beograd da stopira povlačenje priznanja

Izvor: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Region

Comments 0

Grenel: Priština da ukine takse, Beograd da stopira povlačenje priznanja

Izvor: FoNet/N1

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Specijalni izaslanik predsjednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je da prištinske takse na robu iz Srbije moraju biti ukinute, a da srpska strana mora da prekinuti kamnpanju za povlačenje priznanja Kosova.

Grenel je na zajedničkoj konferenciji za novinare poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao je da nema agendu, ni plan, već je tu da pogura obje strane, da ih podstakne da dođu do onoga što žele i da prije svega želi da pogura Beograd i Prištinu da rade na ekonomiji i stvore šansu za mlade.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je poslije sastanka da je ukazao na probleme koje Beograd ima poslije uvođenja prištinskih taksi na robu iz Srbije i da je Srbija dnevno gubila 1,39 miliona evra od uvođenja taksi.

Vučić je rekao da je još jedna o tema bila bolje ekonomsko i infrastrukturno povezivanje ljudi u regionu i da je sa Grenelom razgovarao o izgradnji puta ka Prištini i uvođenju željezničkog saobraćaja Beograd-Priština, naglasivši kako je i upravo zbog toga važno da takse budu povučene, jer je besmisleno imati željeznički saobraćaj bez teretnog.

On je ocijenio da je za avio-liniju Beograd - Priština, poslije potpisivanja pisma o namjerama, potreban i sporazum Direktorata za civilno vazduhoplovstvo i Kfora, donošenje leks specijalisa u Narodnoj skupštini i sporazum sa kompanijom "Lufthanza".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR