17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Veselji: Optužnica politički motivisana

Izvor: Screenshot N1

Region

Comments 1

Veselji: Optužnica politički motivisana

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji ocijenio je da je optužnica, koju je protiv njega i predsjednika Kosova Hašima Tačija objavilo Specijalno tužilaštvo u Hagu zbog ratnih zločina, neosnovana i politički motivisana.

On je na konferenciji za novinare ispred sjedišta DSK u Prištini negirao umiješanost u bilo koje krivično djelo, navodeći da je borba OVK bila "sveta".

Ocijenio je da je tužilac "bez presjedana" objavio izjavu prije nego što je sud potvrdio ili poništio navode u optužnici.

"U toj izjavi, tužilac pokušava da opravda svoju nepravednu i neobičnu odluku, tvrdeći da smo predsjednik i ja pokušali da opstruišemo rad Specijalizovanih vijeća. Iznijete sumnje su potpuno neistinite i neosnovane", rekao je Veselji.

Prema njegovim riječima, stvarni motivi podizanja optužnice su u potpunosti politički.

"S obzirom na vrijeme i okolnosti, nekoliko dana prije sastanka u Bijeloj kući, s pravom se postavljaju sumnje da li je to slučajnost", rekao je Veselji.

Dodao je da je ponosan što je bio dio "oslobodilačkog rata naroda Kosova".

"Vlada Kosova poziva sve građane da pokažu smirenost", rekao je Hoti.

Kosovski premijer je dodao da on i Vlada vjeruju da je borba naroda Kosova i Oslobodilačke vojske Kosova bila fer i za slobodu i da će kao takva ostati "jedan od najvažnijih perioda u istoriji zemlje".

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu saopštilo je da je Specijalizovanim vijećima Kosova podnijelo na razmatranje optužnicu u deset tačaka kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno odvođenje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

jkjk

To vam je jer ste slijepo vjerovali Trampovoj administraciji, a EU vam odradila šah mat. Mad opet ste tako pomogli i Vučiću da i dalje eskivira.