13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest u Novom Pazaru: Zašto se krila istina, zar je preča vlast od života?

Region

Tag Video
Comments 1

Protest u Novom Pazaru: Zašto se krila istina, zar je preča vlast od života?

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Novopazaraci su se danas okupili ispred zgrade Gradske uprave protestujući zbog lošeg stanja zdravstvenog sistema u tom gradu i sve većeg broja oboljelih i umrlih od korona virusa.

Građani su uzvikivali "Uprava, napolje" i "Hoćemo istinu".

"Ovo je vapaj za vazduh, za život, koji je ovih dana u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici postao gotovo bezvrijedan. Dižemo svoj glas u ime onih čiji su životi mogli biti spaseni i pitamo: zašto se krila istina od nas, da je još 5. juna počelo žarište u Novom Pazaru, zar je preča vlast od ljudskih života?", rekao je jedan od organizatora skupa Izet Rizović.

Napolje sa politikom iz bolnica, poručili su govornici na protestu.

Na pominjanje imena premijerke Ane Brnabić okupljeni građani su burno reagovali uz zvižduke.

Okupljeni su istakli i da se ne radi o političkom skupu i da traže istinu.

Oni su, noseći maske i poštujući fizičku distancu, nosili transparente sa natpisima "Hvala doktorima herojima", "Hvala ljekarima iz Kragujevca i Kraljeva", "Hvala Turskoj", "Hvala Bosno", "Hvala dijasporo", "Hvala Novače i Ademe".

Neki su nosili transparente "Mi nismo građani drugog reda", "Gdje je krizni štab", "Gdje je gradska vlast" "Zašto ste krili istinu" i "Zar su izbori važniji od života", tražeći odgovornost lokalnih i državnih funkcionera.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ranije danas je izjavio da su posljednji podaci o broju novoinficiranih u Novom Pazaru i cijeloj Srbiji "znatno" bolji nego prethodnih dana.

Komentarišući slučaj djevojčice u Novom Pazaru koja prima terapiju iza zgrade dječjeg odjeljenja lokalne bolnice, ministar Lončar je rekao da djevojčica "nema veze sa koronom" i apelovao da se "ne zloupotrebljavaju informacije".

"Molim sve medije i građane da znaju istinu, djevojčica nema veze sa koronom, boluje od astme, primila je terapiju dok ne dođe do Kraljeva. Procijenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bonicu kako bi se smanjio rizik da se zarazi koronom", rekao je Lončar za televiziju Pink.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Bugi

Zato što nijeste sjeđeli kući kada su vam rekli. Kafa je milija, a sada se kuka...