10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Haos u Beogradu: Pokušaj upada u Skupštinu, kamenice, baklje, suzavac...

Izvor: EPA

Region

Tag VideoTag Gallery
Comments 5

Haos u Beogradu: Pokušaj upada u Skupštinu, kamenice, baklje, suzavac...

Izvor: Nova.rs, N1, Twitter

Autor: Antena M

  • Viber

Širom Srbije građani i večeras su protestovali. Građani su se okupili u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vršcu, Leskovcu, Vranju. Ispred Skupštine u Beogradu demonstranti su gađali policiju bakljama i drugim predmetima te probili zaštitnu ogradu i pokušali da uđu u zgradu. Nakon što su demonstranti krenuli u napad policija je bacila suzavac i rastjerala ih sa platoa ispred Skupštine. Ima uhapšenih i povrijeđenih.

TOK PROTESTA U BEOGRADU

00.08 Policija, u punoj opremi za razbijanje demonstracija, krenula je duž Bulevara, prate ih borna vozila. Potiskuju demonstrante kod Pravnog fakulteta, prenosi Nova.rs.

23.55 Demonstranti su potisnuti ali ne odustaju, kako prenosi portal Nova.rs jedan policajac je povrijeđen.

23.31 Ima povrijeđenih, demonstranti i dalje gađaju policiju.

23.29 Policija hapsi demonstrante.

23.23 Policija je potisnula demonstrante ispred zgrade Skupštine ka Pionirskom parku.

23.16 Demonstranti gađaju policiju raznim predmetima i pirotehničkim sredstvima, policija je pod napadom demonstranata bacila dimnu bombu i suzavac.

22.58 Situacija u Beogradu trenutno je mirna.

22. 01 Skupština je u potpunosti opkoljena Žandarmerijom.

21. 37 Policija pokušava da podigne ogradu koja ih dijeli od demonstranata. Demonstranti ih gađaju flašama sa vodom. Policije je vrlo malo, oko tridesetak, i ne mogu da odbiju demonstrante sa stepenica. Policija do sada nije bacila suzavac, prenosi Nova.rs.

21.44 Demonstranti pjevaju policiji "Pođite sa narodom" i "skinite šlemove".

21.33 Demonstranti gađaju policiju bakljama i drugim predmetima.

21.27 Nakon incidenta u kome su jednoj osobi nanijete povrede nožem, uhapšene su tri osobe.

21.20 Demonstranti su oborili ogradu ispred skupštine i jedna grupa je već na stepenicama parlamenta. Policija, a ni obezbjeđenje ne reaguje.

21. 16 Čuju se prijetnje novinarima i fotoreporterima: “Nemojte da nas snimate, polomićemo vam fotoaparate i kamere”.

21.15 Demonstranti verbalno provociraju skupštinsko obezbjeđenje u Beogradu, čuju se petarde.

20.41 Prvi incident ispred Skupštine u Beogradu. U sukobu grupe demonstranata jedan je potegao nož, a nekoliko njih je probilo ogradu na ulazu u srpski parlament, bacaju flaše na stepenice, prenosi Nova.rs.

20.00 Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko stotina ljudi, grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1.

Prema ulazu u zgradu Skupštine Srbije se nalazi grupa demonstranata sa srpskim zastavama i majicama sa natpisima "Radovan Karadžić srpski junak".

U Kosovskoj ulici iza Skupštine nalaze se dvije jedinice od po sedam konja, kao i policija sa psima. Reporterka N1 javlja da su policajci u pripravnosti i spremni da krenu ukoliko bude nereda.

Prema nezvaničnim informacijama, na društvenim mrežama je upućen poziv da se učesnici protesta ne okupe ispred Skupštine već na Slaviji, odakle bi protestna kolona trebalo da krene na Autokomandu kako bi se blokirale te dvije ključne raskrsnice u Beogradu.

Nekoliko stotina građana koji su oko 19 sati krenuli u protestnu šetnju ulicama Novog Sada uputilo se prema autoputu za Beograd sa namjerom da ga blokiraju, ali ih je sačekao kordon policije.

Portal Nova.rs prenosi uživo protest u Beogradu.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Realista

@Miloš Odlicna ideja, baš bih to volio čuti, što oni misle o tome!

Ђорђе

@Miloš Код Милаче и Дајка на фб зиду влада јужнокорејска тишина. Ама ни слова. Додуше Дајку је неки дан објавио фотографију демостранта крваве главе и написао нешто као, која год полиција туче то су неѕоји и томе слично. А онда је настао стампедо његове публике ђе су га већина испљували па је обриѕа

Rade

Nemojte to radit. Nije pošteno, izgubiće u tom slučaju jednog od gazda i ostat na jedan vagan. Nije ljudski stavlja ih u procep. Jedino za onog picopevca sam siguran da zna de mu je gazda.