22 °

max 36 ° / min 23 °

Utorak

11.08.

36° / 23°

Srijeda

12.08.

34° / 23°

Četvrtak

13.08.

34° / 23°

Petak

14.08.

33° / 23°

Subota

15.08.

32° / 23°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pacijent tukao štakom medicinsku sestru u COVID bolnici, tražio da ide kući

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Pacijent tukao štakom medicinsku sestru u COVID bolnici, tražio da ide kući

S. K. (82) istukao je medicinsku sestru N. O. (32) u COVID bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra jer ga je spriječila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim je prijetio da će skočiti kroz prozor.

Kako saznaju srbijanski mediji, težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

"Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na liječenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspjela da ga ubijedi da odustane od iracionalne namjere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima", objašnjavaju upoznati s ovim slučajem.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavijestila Osnovno javno tužilaštvo. Ustanovljeno je da se radi o krivičnom djelu nanošenje lakih tjelesnih povreda zbog čega će protiv napadača biti podnijeta krivična prijava.

Klinički centar u Nišu osudio je napad na njihovu medicinsku sestru.

"Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mjestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli oboljelima od COVID-19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć", rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR