8 °

max 10 ° / min 8 °

Nedjelja

24.01.

10° / 8°

Ponedjeljak

25.01.

10° / 8°

Utorak

26.01.

8° / 2°

Srijeda

27.01.

6° / 0°

Četvrtak

28.01.

8° / 1°

Petak

29.01.

8° / 5°

Subota

30.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stojković: Skupština slobodne Srbije je u kontaktu sa vladikom Grigorijem

Izvor: Screenshot Youtube/N1

Region

Comments 1

Izvor: Fonet/Autonomija

Autor: Antena M

  • Viber

Stojković: Skupština slobodne Srbije je u kontaktu sa vladikom Grigorijem

Skupština slobodne Srbije priprema kompletnu platformu za fer i slobodne izbore koja će biti završena najdalje za mjesec, izjavila je Istinomjeru Biljana Stojković i naglasila da je dio dokumenta koji se odnosi na medije već završen i uključuje zahtjev da se stvore privremena upravljačka tijela za REM i javne medijske servise.

Članica Skupštine slobodne Srbije je za podcast „U mikrofon“ rekla da je ideja da u „privremena upravljačka tijela budu uključeni priznati medijski eksperti, izabrani konsenzusom stručnjaka iz medijske sfere i novinarskih udruženja“.

Stojković je precizirala da se platforma za dijalog o fer izbornim uslovima razvija u saradnji sa Strankom slobode i pravde, Demokratskom strankom, Narodnom strankom i Dverima i da predstavlja „skup zahtjeva iza kojih će navedene organizacije stati kao opozicioni front u borbi za poštene i slobodne izbore“.

Prema njenom objašnjenju, radi se o „povezivanju zasnovanom na vrijednostima, a ne na ideološkim osnovama i nije riječ o formiranju predizborne koalicije, već o borbi za izborne uslove“.

Stojković smatra da najava vladike Grigorija da radi na okupljanju ljudi od 30 do 60 godina iz zemlje ili inostranstva koji su spremni da se „žrtvuju“ nije inicident, već „početak stvaranja velikog opozicionog fronta“.

Kako je napomenula, „nijesu postojali zvanični razgovori sa vladikom Grigorijem Skupštine slobodne Srbije, ali su naši pojedini članovi u neprekidnoj komunikaciji s njim i to su paralelni procesi koji neminovno vode ka stvaranju opozicionog fronta“.

Vladika Grigorije poznaje rad Skupštine slobodne Srbije i podržava njene aktivnosti, istakla je Stojković i predočila da već mjesecima postoje sugestije međunarodne zajednice da se opozicija ujedini oko zahtjeva za izborne uslove.

Skupština slobodne Srbije je u komunikaciji s Evropskom unijom, Evropskim parlamentom i Evropskom komisijom, a plan je da se ta komunikacija intenzivira, zaljučila je Stojković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

velko

e jos kad popovi osboje i Serbiju tu ce bit zastoj jer nemaju kudj dalje .... makedonci im zzabranili dolazak popova sto je CG mogla al nije htela eto joj ga sad