9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hladni talas zahvatio region: Snijeg u Splitu, Mostaru, Sarajevu...

Izvor: Čitalac Antene M: Breza, nadomak Sarajeva

Region

Tag VideoTag Gallery
Comments 0
Snijeg u regionu

Hladni talas zahvatio region: Snijeg u Splitu, Mostaru, Sarajevu...

U Sloveniji zabilježene najhladnije aprilsko jutro ikad.

Izvor: Agencije/Al Jazeera Balkans

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Proljetni hladni talas zahvatio je region i donio sniježne padavine, a sniježni pokrivač zabilježen je čak u Mostaru i Splitu.

Društvo

April u Mojkovcu, temperatura ispod nule

07.04.2021. 08:42

Prema izvještajima lokalnih portala, u Splitu i prigradskim naseljima u sinoć je pao snijeg koji se zadržao na tlu u višim područjima grada.

Splitska policija saopštila je kako je brza cesta Solin-Klis, koja je zbog zimskih uslova bila zatvorena za sav saobraćaj,  otvorena samo za lična vozila uz obavezno korištenje zimske opreme. Zbog zimskih uslova i snijega na putevima, iz splitske policije vozače su pozvali na oprez, prenosi Hina.

Zbog olujnog vjetra, za sav saobraćaj zatvoreno je više prometnih pravaca.

Produžena sezona na Bjelašnici

U Mostaru je sniježni pokrivač jutros bio dva centimetra. Snijega u aprilu u Mostaru ne sjećaju se ni najstariji građani. Inače, bijeli pokrivač rijetka je pojava na jugu Bosne i Hercegovini i tokom zimskih mjeseci.

U Sarajevu je napadalo 20 centimetara snijega, a on je neočekivano produžio i skijašku sezonu, barem na Bjelašnici, gdje skijaški centar radi cijele zime i nije zatvaran uprkos epidemiji.

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Sniježna mećava na zapadu Srbije

Zapadnu Srbiju je tokom prethodne noći zahvatila sniježna mećava, a u planinskim selima opštine Ivanjica palo je čak 40 centimetara novog snijega, dok je u gradu visina snježnog pokrivača oko 15 centimetara.

“Neprohodan je put Preko Brdo – Odvraćenica, na kom se sa strane nalaze i nanosi od nekoliko metara od martovskog snega”, rekao je Vitomir Arsović iz JP “Putevi Ivanjica”, prenosi Tanjug.

On je naveo da situaciju otežava i jak vetar koji smanjuje vidljivost. Ostali putevi na teritoriji opštine Ivanjica su prohodni.

Snjega ima i na cestama, na magistralnom putu od Užica ka Prijepolju, pa se vozačima savjetuje dodatna opreznost prilikom vožnje.

Slovenija: Zabilježeno najhladnije aprilsko jutro ikad

Na jugu Slovenije je jutros zabilježeno minus 20 stepeni Celzijusovih, što je najhladnije aprilsko jutro ikad zabilježeno u toj zemlji, prenosi Anadolija.

Najniža temperatura izmjerena je u mjestu Nova Vas, minus 20,6 stepeni, što je novi službeni slovenački rekord za april.

Dosad najniža zabilježena temperatura u ovom mjestu iznosila je minus 18 stepeni, a izmjerena je 4. aprila 1970. godine, objavila je slovenačka Agencija za životnu sredinu (ARSO), prenosi novinska agencija STA.

Snijeg je u utorak prekrio područje cijele Sloveniji. U pojedinim dijelovima države snijeg je otežao saobraćanje, izazvao proklizavanja vozila, kao i nekoliko saobraćajnih nezgoda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR