10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Patrijarh Srbije i Severina kontaktirali – potvrdila advokatica hrvatske pjevačice

Region

Tag Gallery
Comments 0

Patrijarh Srbije i Severina kontaktirali – potvrdila advokatica hrvatske pjevačice

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što je srpska štampa objavila da je pjevačica Severina Vučković (49) mjesecima navodno uznemirava patrijarha Crkve Srbije (SPC) Porfirija-Prla Perića (60), šaljući mu, tvrdi se, uvrjedljive i prijeteće poruke na mobilni telefon, te da ju je Perić prijavio Državnome odvjetništvu (tužilaštvu) Republike Hrvatske (DORH), hrvatski mediji objavljuju danas nešto više informacija o tome.

Oglasili su se, na upit zagrebačkoga „Jutarnjega lista”, saopštenjem iz DORH-a:

„Državno odvjetništvo Republike Hrvatske ne potvrđuje prijeme krivičnih prijava, niti daje pojedinosti iz zaprimljenih prijava/podnesaka. Potvrdu da je krivična prijava/podnesak podnesen vam može dati podnosilac prijave/podneska slijedom čega vas upućujemo da se za potvrdu takve informacije obratite izravno podnosiocu, kao i da od podnosioca zatražite odgovor na pitanje kome je i kada te protiv koga i zbog čega krivična prijava/podnesak podnesena”.

„DORH može odgovoriti kako u DORH-u nije održan sastanak sa patrijarhom SPC. Na isti smo način odgovorili i na druge upite novinara”, navodi se u saopštenju

Oglasila se i Jasminka Biloš, pravna zastupnica Severine.

„TAČNO JE da su Porfirije i Severina KONTAKTIRALI I ČULI SE. Međutim, ona nema nikakvih saznanja o tome da je protiv nje pokrenut postupak i o krivičnoj prijavi. I njoj je informacija iz srpskih medija prva vijest. Nije ispitana, a pitanje je kako to da srpski mediji prvi prenose informaciju iz DORH-a, da tu informaciju nemaju ni hrvatski mediji, nego prenose medije iz Srbije. TREBA POSTAVITI PITANJE PORFIRIJU je li podnio krivičnu prijavu i tek ćemo se nakon toga moći izjasniti”, rekla je Biloš za „Jutarnji list".

Kako je „Antena M” ranije jutros izvijestila, Severina je, tvrdi se, poruke slala na hrvatski telefonski broj koji je Porfirije-Prle Perić koristio dok je u Zagrebu bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski. On, biva, nije reagovao sve dok ga pjevačica nije počela i pozivati na taj broj.

U sms-ovima je Severina, između ostaloga, navodno Periću pisala:

„Pope, pope, DRUŽIŠ SE S KRIMOSIMA!"

Navodni motiv da se Severina obraća Periću su „bliski odnosi” patrijarha Srbije i srpskoga tajkuna Milana Popovića, s kojim pjevačica vodi sudsku bitku oko starateljstva nad sinom.

Popovića srpska štampa veliča kao „poznatoga dobrotvora SPC”, a Perić je „krstio najmlađega sina Popovića”.

Severina je na koncertu, koji je nedavno održala u Luštici kod Tivta, javno podržala Crnogorce.

„Samo mi se čuvajte, CRNOGORCI! Nemojte da vas neko dira!”, rekla je Severina okupljenim fanovima.

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR