2 °

max 4 ° / min -5 °

Subota

22.01.

4° / -5°

Nedjelja

23.01.

4° / -4°

Ponedjeljak

24.01.

-0° / -6°

Utorak

25.01.

3° / -6°

Srijeda

26.01.

7° / -2°

Četvrtak

27.01.

6° / -2°

Petak

28.01.

7° / 0°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Muke Hrvata koji su kupili lažne kovid potvrde: Iako su ih otkrili, ne mogu da se vakcinišu

Izvor: Pixabay

Region

Comments 0

Muke Hrvata koji su kupili lažne kovid potvrde: Iako su ih otkrili, ne mogu da se vakcinišu

Izvor: Slobodna Dalmacija

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Zbog kovid sertifikata neki su spremni na sve. Hrvatska je imala slučajeve izdavanja lažnih kovid sertifikata, jer neki ljudi ne žele da se vakcinišu ili testiraju, a nijesu ni preboljeli koronu.

Međutim, među njima sada, prenosi Dalmacija Danas, ima i onih koji su se predomislili, pa sada žele da se vakcinišu iz straha od težih oblika bolesti. Ali ovo je pomalo bizarna situacija za koju će biti teško naći rješenje. Naime, i 'lažni' se vode kao vakcinisani.

Kako im se sada može pomoći, pokušala je objasniti direktorka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SD Županije Željka Karin.

"Prilikom ulaska u aplikaciju sa imenom i prezimenom ne postoji opcija brisanja podataka da je neko vakcinisan ako zaista nije. Ne možemo izbrisati njegovu navodnu vakcinaciju u aplikaciji. Ta osoba može dobiti drugu dozu, ali neće biti pravilno vakcinisana. Mora da sačeka šest mjeseci od datuma kada mu je ova navodna prva doza data. Ali to im nije dovoljna zaštita. Oni koji imaju sertifikat za jednu mogu da dobiju drugu dozu, u zavisnosti od toga o kojoj je vakcini riječ, u razmaku od tri do šest nedjelja za Fajzer, za Modernu četiri nedjelje i zatim treću za šest mjeseci, što bi im zapravo bila druga. Ako „dobiju“ Džonsona, onda mogu dobiti jednu dozu Fajzera nakon šest mjeseci, ali to ih neće dovoljno zaštititi. Pa neka se jave onima koji su ih upisali jer to nije normalno i ne znam kako su to usjpeli. „To je strašno“, odgovorila je Karin.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR