17 °

max 19 ° / min 15 °

Četvrtak

02.05.

19° / 15°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Službe bezbjednosti BiH: Nismo dobili nijednu prijetnju po Milanovićevu bezbjednost

Izvor: EPA-EFE

Region

Comments 0

Službe bezbjednosti BiH: Nismo dobili nijednu prijetnju po Milanovićevu bezbjednost

Autor: Antena M

  • Viber

Policija i bezbjednosne službe u BiH nisu dobile informacije o prijetnjama predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, koji je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iz bezbjednosnih razloga otkazao posjetu srednjoj Bosni, prenijela je Hina.

Direktor Direkcije za koordinaciju policije Mirsad Vilić rekao je za državnu Radio-televiziju BiH (BHRT) da su danima sarađivali sa policijskim agencijama iz BiH i Hrvatske koje su bile uključene u organizaciju posjete hrvatskog predsjednika srednjoj Bosni.

„Naše službe nisu imale informacije o ugroženoj bezbjednosti Zorana Milanovića tokom njegovog boravka u Bosni i Hercegovini“, rekao je Vilić.

On je na čelu agencije koja koordinira rad nekoliko policijskih agencija, a njegovi službenici su najdirektnije uključeni u zaštitu VIP ličnosti. Vilić je istakao da posljednjih dana „nisu dobili nikakvu informaciju koja bi ukazivala na bezbjednosnu prijetnju predsjedniku Hrvatske“.

Portparol MUP-a Srednjobosanske županije Hasan Hodžić rekao je lokalnim medijima da je bezbjednosna situacija u županiji zadovoljavajuća.

Ranije je iz kabineta predsednika Hrvatske saopšteno da je poseta srednjoj Bosni otkazana iz bezbednosnih razloga na osnovu bezbednosne procene nadležnih institucija Republike Hrvatske, bez navođenja detalja.

Milanović je danas trebalo da prisustvuje obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja „Beli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, kojim je u zimu 1993. razbijena blokada snabdijevanja hranom, ljekovima i drugim potrepštinama za hrvatske enklave u srednjoj Bosni, koja je bila pod opsadom bošnjačke Armije BiH.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR