11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milanović u bazi podataka ukrajinske ekstremističke stranice

Izvor: Epa

Region

Comments 0

Milanović u bazi podataka ukrajinske ekstremističke stranice

Izvor: 24sata.hr

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović „uvršten u bazu podataka na ekstremističkoj stranici Mirotvorac, koja objavljuje lične podatke samoproglašenih neprijatelja Ukrajine”.

Ovo je izjavio zamjenik portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksej Zajcev na redovnoj konferenciji za novinare u Kremlju.

„Svaki zapadni zvaničnik koji izrazi neku drugu poziciju osim zvaničnog platiće svojim ugledom i karijerom, a njegova bezbjednost može biti ugrožena. Tako je viceadmiral Kaj-Ahim Šenbah, komandant njemačke mornarice, bio primoran da podnese ostavku nakon što je rekao da da je Krim zauvijek izgubljen“, rekao je Zajcev.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, kao i njemački admiral, nakon izjave da Ukrajini nije mjesto u NATO-u, uvršteni su u bazu podataka na ekstremističkoj stranici Peacemaker, koja objavljuje lične podatke samoproglašenih neprijatelja Ukrajine“, rekao je on.

"Kao što znate, kasnije je ubijen novinar Roman Cimbaljuk, koji je završio na toj stranici zbog suprotstavljanja ukrajinskom režimu. U takvoj atmosferi nije iznenađujuće što tenzije između Donbasa i Kijeva ne prestaju", dodao je on.

Na sajtu Peacemaker, koji je pomenuo ruski zvaničnik, zaista postoji odjeljak posvećen Zoranu Milanoviću. Stranica ga naziva „učesnikom u ruskim osvajanjima” i navodi da „učestvuje u specijalnim informativnim operacijama Kremlja”.

Stranica Mirotvorac prenosi cjelokupnu Milanovićevu izjavu o Ukrajini, koja je izazvala burne reakcije u Hrvatskoj i EU, i navodi da je Milanović nedavnu posjetu premijera Plenkovića Ukrajini nazvao „čistim šarlatanstvom“.

Stranica Peacemaker traži od ukrajinskih državnih organa da njeno objavljivanje razmotre kao izjavu o „činjenju namjernih radnji ovog građanina protiv nacionalne bezbjednosti Ukrajine, mira, bezbjednosti čovječanstva i međunarodnog poretka i prava, kao i drugih krivičnih djela“.

Podsjetimo, Zoran Milanović je nedavno dao niz izjava koje su u direktnoj suprotnosti sa onim što EU i NATO, čiji je Hrvatska članica, govore o tenzijama između Ukrajine i Rusije.

Ukrajini nije mjesto u NATO-u, a situacija na ukrajinsko-ruskoj granici je ozbiljna kriza iza koje je prije svega dinamika unutrašnje politike SAD, rekao je Milanović i dodao da se Hrvatska neće miješati u krizu ako ona eskalira i da postoji neće imati svoje vojnike.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR