17 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 13°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 17°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vulin: Iznenađen sam izjavama iz Brisela

Region

Comments 0

Vulin: Iznenađen sam izjavama iz Brisela

  • Viber
Izjava iz Brisela, povodom voza koji je u subotu krenuo u Kosovsku Mitrovicu je iznenađujuća, jer je Brisel garant slobode kretanja, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

„Očekujem pojašnjenje Brisela, jer je sloboda kretanja jedna od najvažnijih tekovina Evropske unije (EU). Veoma me je iznenadila reakcija EU i veoma je čudno da se oni protive slobodi kretanja za koju se toliko zalažu“, kazao je Vulin za RTS.

U Beograd je jutros u tri sata i 56 minuta stigao voz koji je u subotu trebalo da preveze putnike iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, a koji je zaustavljen poslije podne u Raški, a svi putnici su stigli bezbjedno i voz se trenutno nalazi u garaži.

Vulin je naglasio da očekuje pojašnjenje iz Brisela, dodajući da će vrijeme pokazati da li će se EU zalagati za vrijednosti koje je njima govorila da moramo da ih poštuju, a to je sloboda kretanja, koja je jedna od najvažnijih tekovina EU.

„Sada ispada da to i nije baš tako kada su Srbi u pitanju“, kazao je Vulin i pitao da li će svaki srpski voz koji već 18 godina ide svakog dana iz Kraljeva za Kosovsku Mitrovicu, biti zaustavljen „dugim cijevima“.

Prema njegovim riječima, da nije bilo „smirene i mudre reakcije predsjednika Vlade Srbije došlo bi do krvavih sukoba na sjeveru Kosova i Metohije“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR