10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trajković: Izabrao je 28 ministara u Vladi Srbije, ali baš zbog jednog u Vladi Kosova koga ne kontroliše - potpuna histerija

Izvor: Screenshot Youtube (N1)

Region

Comments 0

Trajković: Izabrao je 28 ministara u Vladi Srbije, ali baš zbog jednog u Vladi Kosova koga ne kontroliše - potpuna histerija

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Rada Trajković, političarka sa Kosova i predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, oglasila se nakon što se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio povodom naimenovanja Nenada Rašića na mjesto ministra u Vladi Kosova.

„Odredio je 28 ministara Vlade Srbije po svojoj volji i želji, ali baš zbog tog jednog ministra u Vladi Kosova koga nije izabrao i koga ne kontroliše – potpuna histerija“, napisala je Trajković na Tviteru.

Podsjetimo, predsjednik Srbije reagovao je na jučerašnju odluku premijera Kosova Aljbina Kurtija o naimenovanju Nenada Rašića na mjesto ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

Vučić je tom prilikom Radu Trajković nazvao „srpskim ološem sa dna kace“, dok je Kurtiju dodijelio epitet „terorističkog ološa“.

Reakciju EU na Rašićevo naimenovanje, nazvao je sramnom.

Prije toga je portparol visokog predstavnika za spoljnu politiku Peter Stano pozvao Srbiju i Kosovo da rade u skladu sa obavezujućim sporazumima o dijalogu kao i na hitnom povratku kosovskih Srba u sve institucije Kosova.

Na Stanovu izjavu reagovala je i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Navela je da je „ovakva reakcija sramota Evropske unije“ i da naimenovanje Nenada Rašića nije samo u suprotnosti sa Briselskim sporazumim, već i u suprotnosti sa voljom naroda iskazanom na izborima.

Srpska lista saopštila je sinoć da pruža punu podršku i da podržava svaku izgovorenu riječ predsjednika Aleksandra Vučića koji je, kako su naveli, na najbolji način razotkrio licemjerni odnos međunarodne zajednice prema srpskom narodu na Kosovu i prema državi Srbiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR