16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bijesni Vučić: Brisel sraman, Kurti je teroristički ološ

Izvor: EPA

Region

Comments 16

Bijesni Vučić: Brisel sraman, Kurti je teroristički ološ

Izvor: B92

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Aleksandar Vučić oglasio se nakon odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića naimenuje za ministra za zajednice.

"Izbor Rašića, čovjeka koji je dobio manje od 1 odsto, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, protjerivanje i nestanak Srba na KiM. I sada nekoliko stvari da kažem, prije zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varheljijem, ako do toga uopšte dođe", rekao je on.

Vučić dodaje da je u pitanju jedan "bijedni antisrpski odnos koji je pokazala EU, i da je ovo što je uradio teroristički ološ Aljbin Kurti zaslužilo osudu".

"Ćutim mjesecima i godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svijetu. Taj teroristički ološ je trebao da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razumije. I tako se stalno ponašaju, ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme" rekao je on.

Vučić je istakao da je to u skladu sa interesima jedne evropske sile, koje treba neko da provede protiv Srba.

"Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace, Rašića i Radu Trajković, ne postoje gori, koji ničije povjerenje u Srbiji nemaju, ali imaju povjerenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše. Nema problema. Možete da uništite predsjednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Mertohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani, a vi lijepo dolazite, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi iz Evrope i Zapadnog Balkana", rekao je on.

On je poručio da mogu da "baljezgaju o tome da je Srbija kriva", ali da njega to ne zanima, i da Srbija nije kriva nizašta.

"Pa da vidimo šta ćete to da napravite i kako ćete da napravite. Onda kada se sljedeći put obratite Srbiji, vodite računa šta je usvojeno u Briselu, vodite računa o građanima Srbije, pošto oni nisu deveta rupa na svirali bilo kome, i neću vam dati da ih ponižavate. Srbija je svoja na svome. Imamo probleme u energetici, o čemu ću pričati u subotu građanima", rekao je Vučić, i poslao poruku Kurtiju i Briselu.

"A terorističkom ološu da poručim - vodi računa da ne povrijediš nijednog Srbina, zajedno sa ovim kvislinzima koje si izabrao. Jer Srbi će znati da vam odgovore. A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što želim da vam kažem",  zaključio je Vučić.

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Maks

Pozdrav za gospodina Kurtija i hrabre Albace sa Kosova.

veritas

E pa sad samo zamislite "Otvoreni Balkan" sa takvima... Ne Otvotenom Balaknu!

Andjela

Do kada moze on da radi i prica sto mu na um padne.? Mozda i ima pravo kada EU nema kredibilitet da mu kazu dosta je! Sve moguce iskoristi u vidu ulaganja , a sjedi ne na dvije vec nema broja tim stolicama! Njegov vokabular je ulicarski ! On pije kamilicu a DF caj od nane, copy paste!