10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

21.03.

12° / 10°

Srijeda

22.03.

18° / 9°

Četvrtak

23.03.

17° / 9°

Petak

24.03.

17° / 10°

Subota

25.03.

17° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 9°

Ponedjeljak

27.03.

11° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Božić objasnio zašto je prekinuto emitovanje N1 i Nove u Srbiji

Region

Comments 0

Božić objasnio zašto je prekinuto emitovanje N1 i Nove u Srbiji

Izvor: N1

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Programski direktor N1 Igor Božić izvinio se gledaocima što su 24 sata na svojim ekranima gledali mrak umjesto uobičajenog programa. On je istakao da nikome na televiziji nije lijepo kada ugasi program, ali da su morali da progovore mrakom i pokažu kako bi Srbija izgledala da nema televizija N1 i Nova S.

„Ideja je bila da se solidarišemo sa Novom koja je u konkursu za petu frekvenciju“, objasnio je Božić jednodnevno gašenje programa.

Kako je rekao, napravljen je mali trik i gledaocima nije unaprijed objašnjeno zbog čega se prekida program, a sve zbog toga da bi ljudi povjerovali da televizija N1 i Nove S više nema u kablovskom sistemu.

„Ta cijela igra koja se konstantno od vlasti potura da je to interes vlasnika, ne to je interes slobodnog novinarstva. Naš interes je da se vidimo, ako može u cijeloj Srbiji. Naš interes je da se čuju informacije koje se ne diriguju iz jednog centra“, rekao je programski direktor N1.

Dodao je da je iza ovakvog drastičnog poteza bila namjera da se gedaoci pomjere u realnost koja može da se dogodi ako se javnost malo ne pomjeri.

„S obzirom na sve pritiske koje imamo, od omalovažavanja i vrijeđanja novinara, preko napada na medije preko finansijskih instrumenata da se na sve načine spriječi da nas iko emituje… Sistematski se radi da se istisnemo sa tržišta jer smetamo vlastima, jer ne postoji zabranjena tema kod nas“, podsjetio je Božić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR