10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Euleks prati situaciju, Kurti pojačava prisustvo policije na sjeveru Kosova

Izvor: Pixabay

Region

Comments 0

Euleks prati situaciju, Kurti pojačava prisustvo policije na sjeveru Kosova

Izvor: Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Misija vladavine prava EU na Kosovu Euleks (EULEX) je saopštila da njihove policijske patrole i danas "prate bezbjednosnu situaciju" na sjeveru Kosova, u saradnji sa kosovskom policijom.

Iz Euleksa su za portal Kossev.info potvrdili da su na zahtjev kosovske policije i u koordinaciji sa KFOR-om njihove policijske jedinice juče pružile podršku u obezbjeđivanju prostora oko zgrade Opštinske izborne komisije (OIK) u Sjevernoj Mitrovici.

Kako je javio taj portal, incident u Zubinom Potoku se "završio mirno, uz intervenciju i policije", a u Sjevernoj Mitrovici su na prostorije OIK-a bačene "dvije eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala", dok je drugu u kontrolisanoj eksploziji uklonio KFOR kasno sinoć.

Najmanje dva incidenta dogodila su se juče kada su novi članovi opštinskih izbornih komisija pokušali da uđu u zgrade opština Zubin Potok i Sjeverna Mitrovica, da bi organizovali vanredne lokalne izbore 18. decemba, na kojima Srpska lista, najuticajnija stranka Srba na Kosovu, ne učestvuje.

Kosovski premijer Albin Kurti je izjavio da su "zločinačke bande pojačale napade na sjeveru Kosova", i najavio da će se pojačati prisustvo kosovske policije u opštinama na sjeveru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR