11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Evropa je u ratu, ne možemo da spriječimo ulazak Kosova u NATO i u SE

Izvor: EPA-EFE

Region

Tag Video
Comments 16

Vučić: Evropa je u ratu, ne možemo da spriječimo ulazak Kosova u NATO i u SE

Izvor: Nova.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima povodom sporazuma koji je ponuđen Beogradu za rješavanje pitanja Kosova.

„Svi smo vidjeli prvu verziju francusko-nemačkog plana, ali se plašim da niko nije želio da govori o kontekstu i onom sa čime se Srbija suočava“, kaže Vučić.

Kako je rekao, ne postoji nijedan razlog da Beograd bude zadovoljan ponuđenim.

„Promijenjene su geopolitičke okolnosti. Velika je nervoza. Evropa je defakto u ratu. Nema tolerancije i iskakanja u bilo kom smislu i žele da u svom dvorištu, a Zapadni Balkan je njihovo dvorište, bude sve onako kako žele i oni traže hitno rješenje“, rekao je Vučić i dodao da je poslije izbijanja ukrajinsko-ruskog sukoba došlo je do problema za Srbiju i doprinijelo situaciji da se izađe sa ovako oštrim pristupom i dozom hitnosti od evropskih zvaničnika.

Ističe da Srbiju niko ništa nije pitao ili konsultovao u pogledu formiranja francusko-njemačkog plana.

„Bez ikakve krivice. Nije upucan nijedan Albanac. Ništa nigdje nijesmo uradili, a oni su došli i pokazali plan“, kazao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija ne može da spriječi neke stvari.

"U samom lanu nema eksplicitnog priznanja samostalnosti Kosova, iako su prikrili činjenicu da postoji implicite obaveza da se ne protivimo ulasku Kosova u UN. Oni su to svi prihvatili i time je taj plan postao de facto, nije formalno, ali de facto novi pregovarački okvir za pregovaranje. Da ljudi u Srbiji razumiju, nama nema napretka ukoliko po tom pitanju ne sarađujemo. Mi ne možemo da spriječimo ulazak Kosova u SE, niti u NATO. U drugoj rečenici koja mi je saopštena rečeno je - morate da prihvatite ovaj plan, a ako ga ne prihvatite suočićete se sa prekidom procesa E integracija, sa obustavljanjem i prestankom investicija", kazao je Vučić.  

Obraćanje možete pratiti u snimku ispod.

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Bosnjacki Svet

Bosnjacki svet sa Balkana raseljeno i pobijeno Bosnjaka1. 8.Milona raseljeno u Turskoj u zadnjih 120 god. O3.Milona raseljeno u ostatak svijeta.u godinama 1912,1918,1941,1992 ubijeno na Balkanu vise od Milon Bosnjaka. Dokle vise Vucicu,Dodiku,Abazovicu,Mandicu,Knezevicu,Medojevicu,Dacicu??????.

Bošnjak

Volio bih da Dritan pročita moj komentar: NIKAD Crna Gora dio Srbije! NIKAD BiH dio Srbije, niti bilo koji cm tudjeg. Ti ćeš trošiti svojih prljavih 21 milion koji ti je dala Srbij ,ali van ove divne zemlje u koju se nikad više vratiti nećeš. BLIZU JE !!!

MNE KO

@Vanja - Ne mogu nam ništa . Mogu samo da sanjaju što se CG tiče .