17 °

max 17 ° / min 10 °

Srijeda

17.04.

17° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kremlj komentarisao najavu Vučića da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji

Izvor: EPA

Region

Comments 0

Kremlj komentarisao najavu Vučića da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji

Izvor: balkans.aljazeera

Autor: Antena M

  • Viber

Portparol Kremlja rekao je da Moskva razumije pritisak Zapada na Srbiju te da se nada daljem unaprjeđenju odnosa dvije zemlje.

Peskov je rekao da Rusija njeguje svoje odnose sa Srbijom te da vjeruje da ti odnosi imaju velike izglede i u budućnosti.

Kremlj razumije da je vodstvo Srbije pod pritiskom Zapada bez presedana i cijeni stav predsjednika Aleksandra Vučića, nadajući se daljem unapređenju odnosa dvije zemlje, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je reagovao na jučerašnju najavu predsjednika Srbije da će vjerovatno morati uvesti sankcije Rusiji. 
Srbija će možda morati uvesti sankcije Rusiji, rekao je u četvrtak Vučić parlamentarnim zastupnicima tokom rasprave o Kosovu, dodavši da on time nije oduševljen, ali da Beograd već plaća cijenu što to i ranije nije učinio.

“Nijesam oduševljen time, ali ne znam koliko ćemo izdržati da ne uvedemo sankcije. Plaćamo cijenu što ih nijesmo uveli, ali to je pitanje političkog opredjeljenja našeg vodstva”, rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

“Veoma cijenimo ovo stanovište  srpskog vođstva i nadamo se da će naši bilateralni odnosi nastaviti uzlazni razvoj“, rekao je Peskov, po izvještaju agencije TASS, prenosi Hina.

Duboki istorijski korijeni

“Potpuno razumijemo neviđeni pritisak kolektivnog Zapada na srpsko vodstvo i cijenu te napore koji su bili potrebni vodstvu Srbije da izdrži ovaj pritisak do danas“, citirala je agencija TASS zvaničnika Kremlja.

Peskov je napomenuo da Rusija njeguje svoje odnose sa Srbijom te da oni, kako je rekao, imaju “duboke istorijske korijene, imaju veoma sadržajnu sadašnjost i uvjereni smo da imaju velike izglede za budućnost”.

Ruska agencija podsjeća da je Vučić ranije u Skupštini rekao da je Srbija zbog principijelnog odbijanja politike antiruskih sankcija ostala bez saveznika na Zapadu.

Takođe je kazao da će, iako nije oduševljen perspektivom uvođenja ograničenja protiv Rusije, Beograd u jednom trenutku morati uvesti sankcije zbog situacije u Ukrajini.

Vučić je naglasio i da je njegova zemlja sposobna objektivno procijeniti zbivanja u Ukrajini jer se uzdržava od etiketiranja suprotstavljenih strana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR