15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skupština Srbije usvojila  Izveštaj o pregovorima s Prištinom, Vučić najavio borbu za ZSO

Izvor: Foto: Screenshot

Region

Comments 2

Skupština Srbije usvojila Izveštaj o pregovorima s Prištinom, Vučić najavio borbu za ZSO

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon dvodnevne burne rasprave poslanici Skupštine Srbije usvojili su većinom glasova izvještaj Vlade Srbije o pregovorima o Kosovu od septembra 2022. do polovine januara 2023.

Od 186 prisutnih poslanika, za Vladin izvejštaj je glasalo 153, protiv 23, a nije glasalo devet poslanika.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u završnom obraćanju poslanicima rekao da predstoje teški razgovori i teška borba za Zajednicu srpskih opština, sa ovlašćenjima koja će biti značajna i koja će ulivati povjerenje građanima.

Vučić je govorio i o ratu o Ukrajini, ocjenjujući da je "Zapad mislio da će biti lakše poraziti Rusiju, ali da ona danas ratuje bolje nego ranije".

"Plašim se da će biti samo teži rat, sa još većim razmerama posledica, a one neće biti nimalo dobre ni po nas ovde", rekao je Vučić.

"Ja sam kriv jer nismo uveli sankcije Rusiji, ali smo morali da osudimo upad Rusije u Ukrajinu kako bismo ostali na međunarodnoj sceni.", rekao je srpski predsjednik, podsjećajući na loše iskustvo sa sankcijama.

"Naše iskustvo sa sankcijama je veoma loše i važno je da imamo nekoga ko bi nam pomogao u SB UN, jer ne znamo šta će nekome pasti na pamet, kao Britancima 2015, pa su nam Rusi pomogli", rekao je Vučić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

BELVEDER

Odavno je poznato, ko hoće da je objektivan, da Srbiji spasa nema i da će propasti kao država u ovom obliku i granicama!

Tara

Osvajanje srpskih opstina..mislili Vucko ako neki serbe pobijedi u drugoj zemlji na izbore..ta teritorija pripada njima?? Ovo su psihopate!