16 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

08.05.

23° / 15°

Četvrtak

09.05.

21° / 15°

Petak

10.05.

23° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oštre reakcije na Dačićevo zalaganje za isti državni status  Kosova i Republiku Srpske

Region

Comments 0

Oštre reakcije na Dačićevo zalaganje za isti državni status Kosova i Republiku Srpske

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić kritikovao je Bosnu i Hercegovinu zbog uzdržanog stava o prijemu Kosova u Savjet Evrope i i ponovo pomenuo državnu samostalnost Republike Srpske.

"A čekajte, ako ima Kosovo koje je deo Srbije, zašto naprimer Republika Srpska ne bi imala pravo da postane posebna  država? Vidite koliko su u pitanju ti dvostruki standard”, kazao je Dačić.

Na njegovu izjavu reagovao je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković. Kaže da je ovo drugi put da Dačić problematizuje teritorijalni integritet BiH.

“Loše su se proveli svi koji su to radili prije njega. Pružili smo ruku za dogovor, to nije naša slabost, to je naša snaga. Ovako se nećemo dogovarati,” napisao je Konaković na Twitteru.

Povodom Dačićeve izjave oglasio se i potpredsjejdnik SDA Edin Ramić, koji je kazao da pokušaji Ivice Dačića da poveže status Kosova i bosanskohercegovačkog entiteta RS pokazuju da zvaničnici Republike Srbije ne poštuju teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali i da u zastupanju takvih svojih stavova ne raspolažu bilo kakvim argumentima koji bi im dali smisao. 

"Jedina poveznica između Kosova i entiteta RS jeste namjera velikosrpske politike da oba prostora etnički očisti od nesrpskog stanovništva, te da su i na Kosovu i prostoru današnjeg entiteta RS počinjeni stravični ratni zločini za koje je odgovorna ista strana, ona koju je 90-ih predvodio Dačićev šef Slobodan Milošević, naveo je Ramić.


 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR