25 °

max 36 ° / min 20 °

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić predložio snižavanja  starosne granice za krivičnu odgovornost; Iznio privatne podatke o roditeljima i psihološku analizu dječaka

Region

Comments 9

Vučić predložio snižavanja starosne granice za krivičnu odgovornost; Iznio privatne podatke o roditeljima i psihološku analizu dječaka

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće porodicama ubijene djece i radnika obezbjeđenja u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. "Srbija je ujedinjena u tuzi, ona je tolika da je ne pamtimo veću. Ali kada smo u tuzi ujedinjeni, moramo da tražimo da sagledavamo uzroke, odgovornost svakog od nas, da tražimo rješenja", poručio je Vučić.

„Dječak se od ovog trenutka nalazi na posebnom mjestu, biće smješten u posebnom dijelu Klinike za neuropsihijatriju, njegov otac je, kao vlasnik oružja koje je očigledno nepropisno držao, nepropisno čuvao iako je imao sve dozvole, uhapšen, privedena je i majka, zbog mnogo priča i laži, neistina koje se šire mrežama, dužan sam da govorim o stvarnim uzorcima i posljedicama, a ne onome što kao glasina kruži i postaje nepisana istina, makar s isitnom nemalo nikave veze“, rekao je predsjednik Srbije.

Napominje da se zločin dogodio u jednoj od najboljih škola.

„Policijski službenici obavili su svoj posao, ne poslije zločina, već prije zločina, bili su na licu mesta prije početka časova, obišla je školu policajka, razgovarala sa svima, uradila svoj posao, ne rutinski nego profesionalno i u dobroj vjeri, obezbjeđenje je veoma dobro uklopljeno u školu. Čovjek koji je ubijen je čak razmjenjivao poruke s dječakom. Bio je dobri duh škole“, dodao je.

"Djecu vratiti ne možemo. Možemo pokušati, a nikada nećemo znati jesmo li u tome uspjeli, bar neku novu nacionalnu tragediju spriječiti. Danas u našoj zemlji imamo ukupno 766.000 cijevi (vatrenog oružja). Doći ću kasnije do mjera koje predlažem kao predsjednik republike. Predlažem uvođenje moratorija za držanje i nošenje oružja u sljedeće dvije godine, pod dva izdati reviziju svih izdanih dozvola za nošenje oružja, tri izvršiti kontrolu kako osobe koje imaju dozvolu drže oružje, kontrolisati jesu li ispunjeni uslovi za držanje oružja. Četiri, sprovesti kontrolu svih streljana.

Pet, kaznena odgovornost za one koji daju pristup oružju maloljetnicima. Šest, ovo je moj prijedlog, Dejane vi razmislite u vladi i razgovarajte s pravnicima, zato jer se djeca brže razvijaju, i zbog prehrane, da se razmotri smanjenje dobi s kojom se može kazneno odgovarati. Iz razgovora s dječakom, postoji mogućnost da je mali dječak znao da ne može biti kazneno odgovarati. Sedam, sankcije za medije koji prikazuje brutalno nasilje. Osam, uvođenje 6-mjesečnih testova za narkotike u srednjim školama. Roditelji će biti zahvalni. Devet, organizovati posebne službe i mobilne timove za vršnjačko nasilje u okviru cenatra za socijalnu staranje. Deset, razmatranje zabrane pristupa sajtovima kao darknet koji sadrže savjete kako da se izvrši ubiistvo, nabavi droga ili vatreno oružje. To je moj prijedlog mjera za vas, vladu Republike Srbije, imate pravo prihvatiti ili odbiti. I da smo sve to napravili, teško da bi ovo danas spriječili. Ovo je toliko drugačiji i poseban slučaj", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iznio je lične podatke o primanjima roditelja dječaka koji je izvršio napad u školi “Vladislav Ribnikar” i druge privatne podatke.

Vučić je izneo ove podatke dok je komentarisao, kako je rekao, “različite priče” koje je slušao i čitao.

“Ovo je sve suprotno od klišea, niti je reč o nekom ko se borio za roditelje i status, o nekom ko nema da jede i pije, sve suprotno”, rekao je on.

Predsjednik Srbije iznio je i druge lične podatke – o zanimanju roditelja, počinjenim prekršajima, ali i iz ličnog i školskog života maloljetnog napadača.

Rekavši da su državne institucije u ovom slučaju uradile svoj posao, Vučić je pročitao analize dvije ustanove o mentalnom zdravlju maloljetnog K.K.

Pojedini mediji u Srbiji odbili su da prenose te informacije.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Svila

Bojkotujmo kablovske tv sa raznim pinkovima! Radi đjece naše!

nenad_mne

TV-i sa nacionalnom frekvencijom dočekuju presuđene ratne zločince, rijaliti prepuni nasilja, presuđeni kriminalac zvijezda istih, ima svoju emisiju, Vučić prikazuje obezglavljena tijela od strane zločinaca koji su bili kao SA odredi, komentariše mentalno zdravlje maloljetnika...? Šta očekivati ?

Oscar

Zar nijesi ti nosio kalašnjikov a mislio si da je kišobran, zar nijesi ti rekao da ćete ubijati 100 za jednog......zar nijesi ti rekao da će ti Ćuruvija platiti.....sram tebilo zašto ne pročitaš svoj karton iz Laze Lazarević.....nije niko uradio dobro posao da jeste ne bi se desilo!!!!! ovoga u Hrvatskoj nema.....ma što Ružić pričao Problem je u tvojim medijima i filmovima koje prikazujete i u CG koju trujete, a sve snimaju tzv. "umjetnici".....sve im je...