18 °

max 24 ° / min 17 °

Subota

10.06.

24° / 17°

Nedjelja

11.06.

24° / 17°

Ponedjeljak

12.06.

23° / 17°

Utorak

13.06.

23° / 15°

Srijeda

14.06.

21° / 17°

Četvrtak

15.06.

25° / 18°

Petak

16.06.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Nišu ugašena cijela jedna služba jer su rukovodioci odbili da idu na SNS miting

Izvor: vikipedija

Region

Comments 0

U Nišu ugašena cijela jedna služba jer su rukovodioci odbili da idu na SNS miting

Autor: Antena M

  • Viber

Više od 20 zaposlenih u službi Grada Niša za informatičko-komunikacione tehnologije prebačeno je na druga radna mjesta, a ta stručna služba nakon 26 godina je ugašena, jer su rukovodioci odbili da idu na sjutrašnji miting koji organizuje vlast, piše N1.

Načelnica službe Jelena Cvetković za N1 kaže da je situacija već dugo napeta, da su se držali profesionalno i sklanjali od politike jer ne rade za stranke nego za poreske obveznike i da je ovo vid kazne jer su uprkos pritiscima koji traju rekli –  ne.

Danas, pred kraj radnog vremena, u službu koja u Gradu Nišu održava sistem u kom je više od hiljadu računara, na više od 40 lokacija, i koji razvijaju više od 20 godina, stigla su rješenja po kojima u toj službi više ne radi niko. Dakle, prestaje da postoji.

„Bio je pritisak na mene, šefove i koordinatore da se ide na miting uz blagu dozu prijetnji da će biti posledica, da nas mole „zbog nas“… Mi smo zdušno odbili, jasno i glasno smo rekli – ne. To je izazvalo ovu reakciju, da nas ugase“, navodi Cvetkovićeva.

Cvetkovićeva kaže da je sramota da se u 21. vijeku gasi nešto što je IT, da o sistemu razvijanom više od dvije decenije mogu da brinu samo stručni kadrovi, a da su rijetki stručnjaci iz ove oblasti koji će umjesto IT kompanija izabrati javnu službu i mnogo manje plate, pa u tome vidi opasnost.

Zaposleni kažu da su razgovori i pritisci obavljani sa sedam rukovodilaca, ali da su do kraja ostali jedinstveni. Svi su potpisali i zvaničan dopis gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski u kome se pozivaju na njene riječi – da joj se jave svi koji trpe pritiske zbog mitinga.

„Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića želim samo da obavijestim, pošto je javno rekao da se jave svi koji su bili izloženi nekoj vrsti pritiska da idu na miting 26.5.2023. godine, da sam bila izložena pritisku i da sam odlazak odbila“, navela je Cvetkovićeva.

Odgovor na pismo gradonačelnici i obraćanje Vučiću nijesu stigli.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR