13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslanik CDU: Nacionalizam rukovodstva Srbije odgovoran za 80 odsto tenzija na Balkanu

Izvor: Screenshot

Region

Comments 3

Poslanik CDU: Nacionalizam rukovodstva Srbije odgovoran za 80 odsto tenzija na Balkanu

Izvor: Autonomija

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik CDU Mihael Brand pozvao je danas, tokom debate u Bundestagu o učešću njemačkog Bundesvera u jednicima KFOR-a na Kosovu, saveznu vladu da “prestane da iskrivljuje stvarnost” i konačno preduzme napore kako bi se napravila realna analiza sve opasnijih dešavanja na Balkanu.

Brand se zahvalio vojnicima na njihovoj službi i doprinosu miru u važnom dijelu Evrope, ali je dodao da se mora prekinuti sa praksom izbjegavanja suočavanja sa suštinom problema.

“Većina stručnjaka se slaže da ako iz političke jednačine izbacimo agresivni nacionalizam aktuelnog rukovodstva u Srbiji, 80 odsto tenzija na Balkanu može da se riješi mnogo brže”, naveo je on.

Podsjetio je i da su predsjednik Srbije (Aleksandar) Vučić i ministar spoljnih poslova (Ivica) Dačić bili “najbliži saveznici ratnog zločinca Miloševića 1990-ih“, da danas veličaju ratne zločince i negiraju genocid, dok njihovi mediji, poput Putinovih u Rusiji, šire propagandu i neistinu o ugroženosti Srba.

“Oni (mediji) predstavljaju prijetnju slobodi i pravdi u Srbiji i predstavljaju prijetnju miru na Balkanu”, istakao je poslanik CDU.

Brand je upozorio da takvo ponašanje nema nikakve posljedice po stav Evropske unije, jer se EU, kao i njemačka vlada, i dalje ponašaju kao da je takva situacija podnošljiva, iako nije.

Njemački poslanik je upozorio i da su srpski lideri “uzdigli rasističku ideologiju do svog vodećeg principa”, pa kao što je Putinov takozvani “Ruski svet” temelj za rat protiv Ukrajine, “Srpski svet” je postao temelj politike vlade pod Vučićem.

“Njegov najmoćniji šef obavještajne službe Vulin, takođe blizak Miloševićev saradnik, čak je izjavio da se ujedinjenje Srba na Balkanu mora postići pod Vučićevim vođstvom. Srpska opozicija upozorava da ova ideologija predstavlja prijetnju za naredni rat”, navodi on.

Brand ocjenjuje da zaštitu od tog rata mogu da pruže NATO i SAD, ali ne i EU, jer ona liči na tigra od papira.

“I pored svih milijardi iz Evropske unije, EU gubi kredibilitet i uticaj. U međuvremenu, uticaj Rusije, koliko god to paradoksalno zvučalo, ponovo raste na Zapadnom Balkanu, uprkos genocidu u Ukrajini”, rekao je Brand.

Ocijenio je da je u srži problema srpsko rukovodstvo koje aktivno radi protiv Zapada, u paktu su sa Putinom. Citirao je zatim izjavu Vučića – “Moje srce je u Moskvi”, i napomenuo da Dačića u Beogradu zovu “gospodin Moskva”.

“Nakon napada na Ukrajinu, Srbija je potpisala sporazum sa Rusijom o koordinaciji spoljne politike. Samo ovo je flagrantno kršenje sporazuma EU”, naveo je Brand dodajući da se te neprijatne činjenice uopšte ne poklapaju sa onim što predstavljaju posrednici EU, uključujući i njemačke diplomate.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Drago

Najzad i evropski poslanici progovaraju istinu o Srbiji i Balkanu ... Čuvena srpska TROJKA zla Vučić ,Vulin i Dačić ...

Feniks

Tako je, gospodine Brand, konačno neko da saopšti istinu EU. EU treba što hitnije da se probudi i da shvati da srpski nacionalizam ugrožava cio Zapadni Balkan. Crna Gora NE ŽELI DA UĐE U OTVORENI BALKAN jer je to za Crnu Goru OTVORENA SMRT. EU - probudite se! Bravo, g-dine Brand.

saci

100% je u pravu. Srbija bi da muze EU i SAD a na drugu stranu da im da nož u leđa. Takav je to narod 70%, čast ostalima.