7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na sjeveru Kosova danas mirno, ali  školska nastava od sjutra obustavljena

Izvor: Arhiva

Region

Comments 0

Na sjeveru Kosova danas mirno, ali školska nastava od sjutra obustavljena

Autor: Antena M

  • Viber


Školske vlasti na  sjeveru Kosova donijele su odluku da obustave nastavu u svim školskim ustanovama usljed novonastale situacije, odnosno prisustva specijalnih jedinica Kosovske policije. Kao razlog naveli su zabrinutost roditelja i rizik po bezbjednost djece. Ovo je informacija koju su lokalnim medijima prenijeli roditelji koji su dobili poruke od učitelja i nastavnika, ali koja nije zvanično potvrđena.

Lokalne vlasti se nisu javno obratile javnosti sa instrukcijama, i odlukama, ako se izuzme poziv Aleksandru Vučiću da hitno obustavi pregovore sa Prištinom.

Treći je dan od nemira u tri severne opštine Kosova, tokom kojih je bilo10 lakše povređenih Srba i pet policajaca i najmanje dva demolirana policijska vozila, uz opšte neodobravanje lokalne zajednice, uprkos suprotnim tvrdnjama u Prištini.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je dve strane na dijalog, a Prištinu da ne povlači jednostrane akcije i hitno deeskalira situaciju.

Ispred opštinskih zgrada smjenjuju se različite vrste policijskih vozila – od blindiranih, redovnih, civilnih džipova, kao i jedinica – od policajaca u običnim uniformama, do specijalaca sa šlemovima, pancirima i drugim cevima, kako u plavim, tako i sivim uniformama, prenosi N1.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR