11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest u Sarajevu zbog nesreće u kojoj je stradala mlada doktorka

Izvor: N1

Region

Comments 0

Protest u Sarajevu zbog nesreće u kojoj je stradala mlada doktorka

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber


Veliki broj građana Sarajeva okupio se večeras u Sarajevu, kako bi odali poštu doktorki Azri Spahić (26), koja je poginula kada je nju i njene dvije prijateljice pokosio automobil kojim je upravljao Armin Berberović.

Berberović (26), kako je naknadno utvrđeno, nije imao položen vozački ispit i vozio je iznad ograničenja brzine i sa određenim procentom alkohola u krvi prenosi N1.

On je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, a zbog tog tragičnog događaja danas je vanredno zasjedala kantonalna Vlada, koja je usvojila niz preventivnih i represivnih mjera, koje bi trebalo da doprinesu bezbjednosti u saobraćaju.

Večerašnjem protestu u Titovoj ulici u centru Sarajeva, gde se nesreća dogodila, prisustvovao je veliki broj studenata medicine, kolega i profesora nastradale Alme Spahić.

Na protestu je bio i Amir Agić, otac Selme, koja je prije šest godina sa prijateljicom Editom Malkoč stradala na pješačkom prelazu u blizini Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Djevojke su stradale u saobraćajnoj nesreći kada ih je automobilom usmrtio Sanjin Sejfić, koji je osuđen na 16 godina zatvora.

„Azrinim roditeljima moramo dati podršku, a podrška je i našoj djeci… Vidite šta se dešava, ovdje nam ubijaju decu. Našu Editu i Selmu idiot je ubio, a i ovdje će se ispostaviti da je to isto urađeno“, kazao je Agić.

Protestu se pridružio i Muriz Memić, otac Dženana Memića, koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima 8. februara 2016. godine zadobio teške tjelesne povrede u Velikoj aleji na Ilidži, od kojih je sedam dana kasnije preminuo.

Pred Sudom BiH počelo je ponovljeno suđenje grupi koju Tužilaštvo BiH tereti za njegovu smrt.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR