6 °

max 9 ° / min 6 °

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

9° / 8°

Četvrtak

07.12.

8° / 2°

Petak

08.12.

8° / 1°

Subota

09.12.

9° / 2°

Nedjelja

10.12.

10° / 3°

Ponedjeljak

11.12.

11° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katastrofalne poplave u Sloveniji ne jenjavaju: Voda potpuno "progutala" nekoliko kuća

Izvor: 24ur

Region

Comments 0

Katastrofalne poplave u Sloveniji ne jenjavaju: Voda potpuno "progutala" nekoliko kuća

Autor: Antena M

  • Viber

Dramatično nevrijeme koje je pogodilo Sloveniju nije prestalo ni danas, a opasnost po stanovništvo još postoji.

Najgore je trenutno u Zgornjosavinjskoj i Mežiškoj kotlini gdje je naređena preventivna evakuacija uz sliv Meže. U Zadrečkoj dolini su konačno uspostavili kontakt sa svijetom, ali su poplave mnogo toga uništile. Voda je poplavila kuće, a mnoge su i dalje bez struje i vode. Takođe u mnogim mjestima postoji rizik od klizišta zbog vlažnosti tla, piše 24ur.

Spasilačke ekipe su juče uspjele da dođu do Črne na Koroškem, kojaje bila potpuno odjsečena bez struje, vode i telefonske mreže. Helikopterima je dopremljena hrana i najnužnije potrepštine s obzirom na to da u ovom mjestu još nema znakova smirivanja situacije. Zbog loše vidljivosti i teških vremenskih uslova, helikopter ne može da izvrši evakuaciju ljudi koji su odsječeni u ovom mjestu.

Jako loša situacija je i u Mežici, međutim stanovnici su ovdje uspješno evakuisani. Na Prevaljama je narasla rijeka Meža i doslovno je progutala pojedine kuće.

Na području uz rijeku Muru stanovništvo je evakuisano, a saobraćajnice su potopljene.

U Ljubnom ob Savinji voda je odnijela dvije kuće, ali stanovnici su uspjeli na vrijeme da se spase i niko nije povrijeđen.

Stravičnim prizorima gdje su tragedije izbjegnute za dlaku su snimljene i prethodnih dana. Na jednom snimku se vidi rušenje mosta dok automobil pokušava preći, a prvi dan poplava su stanovnici spašavali ženu čiji automobil je nosila bujica.

U Zadrovačkoj dolini je situacija takođe teška, pogođena su mjesta uz rijeku Dretu. Zbog poplavljenih puteva su stanovnici odsječeni od svijeta, a nemaju ni struju i vodu. Takođe, nekoliko kuća je poplavljeno do plafona.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR