24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Američki ambasador: Kosovska policija ima punu podršku SAD

Region

Comments 1

Američki ambasador: Kosovska policija ima punu podršku SAD

Autor: Antena M

  • Viber

Sjedinjene Države najoštrije osuđuju orkestrirane, nasilne napade na Кosovsku policiju, saopštio je američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer.

Кosovska policija, poručio je ambasador SAD, ima punu i legitimnu odgovornost za sprovođenje vladavine prava u skladu sa ustavom i zakonima Кosova.

„Prepoznajemo i poštujemo njenu ulogu kao prve za reagovanje u vanrednim i kriznim situacijama. Cijenimo tekuću koordinaciju između Кosovske policije, Misije EU za vladavinu prava na Кosovu i snaga NATO-a na Kosovu (КFOR), po potrebi“, dodao je Hovenijer. 

SAD pažljivo prate situaciju i osuđuju ove nasilne akte protiv, kako se navodi u saopštenju ambasadora, legitimnih vlasti Republike Кosovo.

„Počinioci moraju i biće pozvani na odgovornost i izvedeni pred lice pravde. Trebalo bi odmah da prekinu svoje napade“, poručio je ambasador SAD.

Hovenijer je u ime Sjedinjenih Država, izrazio duboko saučešće nakon smrti narednika kosovske policije koji je noćas ubijen na dužnosti u selu Banjska, i prenio je želje za što brži oporavak dvojice povređenih policajaca.

Podsjetimo, premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednica Kosova Vjosa Osmani optužiliu su za napad „srpske kriminalne bande“ koje, kako tvrde, imaju podršku zvaničnog Beograda. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Dobro bi bilo kad bi se oglasio i američki ambasador u Srbiji koji je očigledno naklonjen Vučiću,a on je glavni krivac za sve ovo što se dešava na śeveru Kosova! Kakva bi reakcija bila da je poginuo srpski policajac u sličnom napadu,možemo zamisliti!