13 °

max 13 ° / min 9 °

Subota

24.02.

13° / 9°

Nedjelja

25.02.

13° / 9°

Ponedjeljak

26.02.

16° / 9°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

17° / 10°

Četvrtak

29.02.

17° / 10°

Petak

01.03.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lajčak: Vrijeme da države Zapadnog Balkana brzo napreduju ka EU

Izvor: EPA

Region

Comments 1

Lajčak: Vrijeme da države Zapadnog Balkana brzo napreduju ka EU

Izvor: Beta/N1

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalni izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je vrijeme da države Zapadnog Balkana brzo napreduju na putu ka EU i da se za to "putovanje" ne može koristiti jedan pristup koji svima odgovara.

„Istovremeno, hitnost uključivanja novih članica u EU, naglašena ratom u Ukrajini, ne nailazi na entuzijazam, već na stagnaciju i nazadovanje u regionu. Ovo se mora brzo promijeniti jer je sada vrijeme za integraciju u EU“, napisao je Lajčak na svom nalogu na Fejsbuku.

On je, nakon što je gostovao na samitu “To be Secure“ u Budvi, istakao da različite okolnosti i etape sa kojima se na putu ka EU susreću države Zapadnog Balkana zahtijevaju jedinstven i prilagođen pristup za Evropsku uniju.

Lajčak je saopštio da je ove sedmice posjetio i Strazbur, gdje je zasijedao Evropski parlament, nakon čega se u Budvi sastao i sa mandatarom za sastav nove vlade Crne Gore Milojkom Spajićem. S njim je razgovarao o potrebi formiranja stabilne, proevropske koalicije, koja bi obezbijedila da Crna Gora iskoristi trenutni zamah u procesu proširenja.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Realist

Oće kad iskorijenite velikosrpski nacionalizam i ukrotite njihovu mrežu agenata koji se kriju pod mantijama crkve Srbije. Kad to riješite možda i krenemo naprijed. Ovako Vučić preko crkve Srbije destabilizije region i uz novčanu pomoć Rusije na očegled svih i niko ništa da učini, dok Balkan krvari…