16 °

max 22 ° / min 13 °

Nedjelja

12.05.

22° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

19° / 13°

Srijeda

15.05.

21° / 14°

Četvrtak

16.05.

23° / 16°

Petak

17.05.

23° / 17°

Subota

18.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kijev upitao TV mrežu HBO: Da li je u redu da sarađujete sa osobom koja podržava genocid; Beograd: Srpski glumac Miloš Biković ne podržava genocid

Izvor: Screenshot

Region

Comments 2

Kijev upitao TV mrežu HBO: Da li je u redu da sarađujete sa osobom koja podržava genocid; Beograd: Srpski glumac Miloš Biković ne podržava genocid

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da su "neosnovane tvrdnje" da srpski glumac Miloš Biković podržava genocid i krši međunarodno pravo.

Prethodno je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine na mreži X upitalo televizijsku mrežu HBO "da li je u redu da rade sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo".

U toj objavi je navedeno da Biković podržava Rusiju od početka invazije na Ukrajinu.

Nedavno je objavljeno da će Biković glumiti u novoj trećoj sezoni globalno poznate serije "Bijeli lotus".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je Srbija veoma ponosna na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umjetničko stvaralaštvo.

"Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković prije svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji", navedeno je.

U saopštenju se dodaje da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na Dan srpske diplomatije 2019. godine, uručio Milošu Bikoviću povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svijetu.

Miloš Biković nije odgovorio na upit RSE za komentar povodom objave ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova.

RSE se za komentar obratio i televizijskoj mreži HBO.

Miloš Biković započeo je uspešnu karijeru u Rusiji u godinama prije početka ruske agresije na Ukrajinu.

Biković je od ruskog predsjednika Vladimira Putina primio Medalju Puškina u novembru 2018. godine, na Dan nacionalnog jedinstva.

Ovo priznanje se dodjeljuje za zasluge u oblasti kulture i zbližavanje kultura i nacija.

"Dan nacionalnog jedinstva nije samo praznik ruskog naroda i svih naroda koji čine Rusku Federaciju. Ovo je praznik za sve nas koji, zajedno sa vama, gledamo u istom pravcu. Velika je radost za Ruse i Srbe da mi, oba naroda, imamo dve domovine. I tako je bilo vekovima", rekao je tada Biković u Kremlju.

Srpski glumac je u februaru 2021. dobio i rusko državljanstvo.

Ukaz o dodjeli državljanstava, između ostalih i Bikoviću, potpisao je ruski predsjednik Vladimir Putin, kako su prenijeli mediji.

Biković je tada na Instagramu napisao da se od prvog dana osjeća prihvaćenim u svim sferama društva u Rusiji.

"A sada je to i zvanično potpisano od strane predsjednika. Za mene je to velika čast. Nastaviću da radim na zbližavanju naših naroda kroz kulturu", napisao je Biković.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

!!!???

Nista se ne dobija za lijepe oci. Da vidimo koliko bi dana mladjani Bikovic boravio u Rusiji, i pored svoje popularnosti, ako bi rekao da ne podrzava Rusiju u ratu sa Ukrajinom.Tvrdim ni jedan dan, a oduzeli bi mu i drzavljsnstvo i sva priznanja. Svjedocimo sto rade Rusima koji kritikuju sistem

Drago

Lako ćemo za bliskost dva naroda , nego je problem bliskosti onih koji vladaju tim narodima