19 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić najavio protestnu notu Hrvatskoj zbog izjave Grlić Radmana

Region

Comments 1

Dačić najavio protestnu notu Hrvatskoj zbog izjave Grlić Radmana

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najoštrije je danas osudio izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlić Radmana i saopštio da će Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputiti Hrvatskoj protestnu notu.

"U Hrvatskoj se sistematski godinama unazad gradi atmosfera mržnje prema Srbiji i srpskom narodu. Samo jedan od takvih primjera je izjava hrvatskog ministra spoljnih poslova Grlić Radmana, kojom napada Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića", naveo je Dačić, a saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova.

Grlić Radman je ranije izjavio da Vučić mora da odluči na kojoj će stolici sjedjeti, aludirajući na njegove pokušaje da zadrži dobre odnose i sa Rusijom i sa Evropskom unijom.

„Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali maligni uticaji Rusije na Zapadnom Balkanu neće biti dopušten“, izjavio je Grlić Radman.

Dačić je rekao da niko nema pravo, a ponajmanje Hrvatska, da dijeli lekcije i brutalno se miješa u unutrašnje stvari Srbije.

„Srbija je zemlja koja vodi suverenu i nezavisnu spoljnu politiku, koja je u interesu isključivo naših građana i našeg naroda. Srbija i Vučić nisu ničiji trabanti. Hrvatski ministar nije naučio lekcije iz istorije, pa zaboravlja, ili bi želio da se zaboravi, da je Hrvatska bila najvjerniji trabant Austrougarske i nacističke Njemačke, sa Nezavisnom Državom Hrvatskom, koja se borila čak i poslije Hitlerovog samoubistva, sve do 15. maja, šest dana poslije kapitulacije Njemačke“, rekao je Dačić.

„Bili su kao trabanti veći nacisti od nacista. Mi smo sluge samo Srbije i naših građana“, poručio je prvi potpredsjednik Vlade Srbije.

On je dodao da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje ovu sramotnu izjavu Grlić Radmana i da će uputiti Hrvatskoj protestnu notu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je juče na Instagramu da se hrvatski ministar spoljnjih poslova Gordan Grlić Radman ne samo brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, već „po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije“.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Boje Moje

Srbi uvijek kukaju na Turke i Osmansko Carstvo. Vise su Hrvati,Astrougarska,Nemacka pobila Srba u 2 rata nego Turci za 600 vladavine svim Srpskim teritorijama na Balkanu. Da nije bilo Turaka Srbe di Vatikan i Katolici pojeli za jednu noc.I Srbi neka se zafale Turskoj sto su opstali.Gaza je dokaz.