18 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 12°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 17°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srbija: Regionalna akademija za razvoj demokratije pozvala vlast odmah da prestane sa progonom Lalić, Gruhonjića, Kesića, Bešlina i Ćorović

Izvor: Pixabay

Region

Comments 1

Srbija: Regionalna akademija za razvoj demokratije pozvala vlast odmah da prestane sa progonom Lalić, Gruhonjića, Kesića, Bešlina i Ćorović

Izvor: Danas.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Regionalna akademija za razvoj demokratije pozvala je danas vlast da „odmah prestane sa brutalnim progonom novinarke Ane Lalić, novinara Dinka Gruhonjića i Zorana Kesića, istoričara Milivoja Bešlina i aktivistkinje Aide Ćorović“.
 
„Sramna kampanja koja se protiv njih danima vodi u režimskim tabloidima direktno crta metu na čelo ovim ljudima čiji je jedini grijeh u tome što njihovi stavovi ne odgovaraju režimu. Uvrede kojima su svakodnevno izloženi od strane medija koje kontroliše vlast predstavljaju javni poziv na nasilje, pa i ne čude prijetnje smrću upućene njima i članovima njihovih porodica koje svakodnevno dobijaju od kako je ova kampanja protiv njih počela“, ističe u saopštenju ta nevladina organizacija.

Mediji koji sprovode taj linč, kako je ocijenjeno, „imaju i saučesnike u državnim organima koji ne reaguju ni na ove uvrede ni na direktne prijetnje“.

„Odgovornost za eventualne posljedice snosiće Vučićev režim“, navodi Regionalna akademija za razvoj demokratije.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Dragan

Strašno, van pameti! Solidarišem se sa Anom Lalić, Dinkom Gruhonjićem, Zoranom Kesićem, Milivojem Bešlinom i Aidom Ćorović. Za mene su njihovi glasovi - glasovi zdravog razuma na mračnoj srbijanskoj javnoj sceni.