22 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

22° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Biserko: Vučić destabilizuje susjedne zemlje preko SPC i bezbjednosnih službi

Region

Comments 1

Biserko: Vučić destabilizuje susjedne zemlje preko SPC i bezbjednosnih službi

Imajući u vidu izvještaj Pentagona u kome se prognozira mogućnost etničkig konflikta na Balkanu, ipak treba obratiti pažnju na njegove ratnohušačke izjave, poput one, kad je reč o Kosovu kojom ne isključuje mogućnost da i Srbija primijeni određenu vrstu sile.

Izvor: Danas online

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić  pred osnovcima sa Kosova, istakao je da ne isključuje mogućnost da Srbija primijeni silu na Kosovu, zbog ponašanja prištinskih vlasti i međunarodne zajednica, koja je podržava, navodi Danas.

Prema riječima Sonje Biserko, nakon Banjske i krađe izbora Aleksandar Vučić je izgubio povjerenje Zapada i značajno mu je smanjen manevarski prostor za manipulaciju.

– Može se čak zaključiiti da međunarodna zajednica veću pažnju posvećuje susjednim zemljama koje Srbija svojom politikom destabilizuje, prije svega preko aktivnosti SPC i bezbjednosnih službi uz ogromnu, finansijsku podršku – ističe Biserko za Danas.

Činjenica je da je suverenost Kosova gotovo završena stvar, dodaje, i umjesto da se ide u susret normalizaciji i suštinskoj brizi za Srbe na Kosovu Vučić radikalizuje retoriku, kako bi napravio dimnu zavjesu koja ne dozvoljava da se društvo suoči sa stvarnošću.

– Ovakva retorika svakako ima veze i sa činjenicom da predstoje izbori u Beogradu, koje može i da izgubi, ali i u drugim djelovima Srbije. Kosovo se opet po ko zna koji put instrumentalizuje da bi se marginalizovale teme koje su od suštinskog interesa većine građana Srbije, ali i da se generiše teza o ugroženosti Srba generalno i posebno na Kosovu – ističe Biserko.

Međutim, kaže dalje, imajući u vidu izvještaj Pentagona u kome se prognozira mogućnost etničkig konflikta na Balkanu, ipak treba obratiti pažnju na njegove ratnohušačke izjave, poput one, kad je reč o Kosovu kojom ne isključuje mogućnost da i Srbija primijeni određenu vrstu sile.

– U susretu s djecom sa Kosova on najavljuje da je članstvo Kosova u Savjetu Evrope takoreći na putu i da on očekuje još mnogo neprijatnih stvari sa Zapada. Činjenica da je prije nekoliko dana Priština vratila manastiru Dečani zemljište, jedan od tri uslova za njihovo članstvo, takođe svjedoči da je međunarodna zajednica sada fokusirana na Kosovo i na ispunjavanje uslova Prištine, radi što bržeg prijema u članstvo Saveta Evrope – zaključuje Sonja Biserko.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

tole p.

Uticaj na Crnu Goru je katastro falan. Crna Gora gubi povjerenje u NATO za 10%. Dodik i njegova republika, preko Mandića ne kriju svoje namjere da CG strpa ju u Srpsko-Ruski-Beloruski svet Spića nečim čvrsto ucjenjuju.