34 °

max 34 ° / min 22 °

Nedjelja

23.06.

34° / 22°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

31° / 20°

Srijeda

26.06.

33° / 22°

Četvrtak

27.06.

30° / 20°

Petak

28.06.

31° / 20°

Subota

29.06.

32° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić u vili "Mir" okuplja zvaničnike iz RS-a: Na sastanak dolaze Dodik, Cvijanović i Stevandić

Region

Comments 0

Vučić u vili "Mir" okuplja zvaničnike iz RS-a: Na sastanak dolaze Dodik, Cvijanović i Stevandić

Izvor: klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Politički predstavnici iz RS-a, predsjednik entiteta Milorad Dodik, članica predsjedništva BiH Željka Cvijanović te predsjednik NSRS Nenad Stevandić otputovaće u četvrtak u Beograd gdje je planiran sastanak s rukovodstvom Srbije.

Prema najavi iz Kabineta predsjednika Srbije, zvaničnike iz RS-a bi u Beogradu, tačnije u Vili Mir trebalo  da dočekaju  predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednika Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

Posjeta dolazi samo dan nakon što je predsjednik RS-a Milorad Dodik boravio u Francuskoj gdje je, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, održao sastanak s političarima iz Francuske.

"Za RS je važno da na ovaj način utvrđuje svoj geopolitički značaj i predstavi sve prednosti za francuska ulaganja", kazao je Dodik.

Pretpostavlja se kako će teme sastanka, osim odnosa RS-a i Srbije, biti i najavljena Generalna skupština UN-a na kojoj će se raspravljati o Rezoluciji o Srebrenici.

Jedna od tema o kojoj će se također razgovarati je i organizacija vaskršnjeg sabora Srbije i RS-a koji je zakazan 5. i 6. maja.

"Dogovoreno je da 5. i 6. maja bude održan veliki vaskršnji sabor Srbije i RS-a na koje bi bile donesene važne odluke za opstanak srpskog naroda, te o njegovom ekonomskom napretku, ali i očuvanju zajedničke kulture", saopštio  je sredinom marta Milorad Dodik.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR