18 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hina: Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj zbog zabrane posjete Jasenovcu  ministru Milićeviću

Izvor: Vlada Srbije

Region

Comments 0

Hina: Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj zbog zabrane posjete Jasenovcu ministru Milićeviću

Izvor: N1/Hina

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas protestnu notu Hrvatskoj nakon što hrvatska policija juče nije dozvolila posjetu Jasenovcu srpskom ministru za dijasporu Đorđu Milićeviću, nezvanično je potvrđeno Hini u Ambasadi Hrvatske u Beogradu.

Nota je, prema uobičajenim procedurama, proslijeđena Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova u Zagrebu, navodi agencija.

Ranije danas MUP Hrvatske saopštio je da hrvatska policija  Milićeviću nije dozvolila posjetu Jasenovcu jer nije bila navedena u programu koji im je ranije dostavljen.

Navodi se da je MUP posredstvom Ministarstva spoljnih i evropskih poslova primio notu u kojoj se najavljuje dolazak delegacije iz Srbije, ali da u programu nije bila navedena posjeta spomen području u Jasenovcu.

Kancelarija ministra Đorđa Milićevića saopštila je da je on bio u posjeti Srbima u okolini Novske i potom se uputio prema spomen parku u Jasenovcu kako bi odao počast Srbima ubijenima u ustaškom logoru tokom Drugog svjetskog rata.

U saopštenju se, bez više detalja, navodi da su Milićevića na ulazu u kompleks zaustavili hrvatski policajci koji su njegovo vozilo okružili sa tri automobila.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić to je ocijenio kao „sraman i skandalozan potez hrvatskih vlasti“ i najavio da će Srbija zbog tog događaja uputiti protestnu notu Hrvatskoj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR