18 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić o prijemu Kosova: Dan srama, prvi put u istoriji preporučeno članstvo nečega što nije država

Izvor: EPA EFE

Region

Comments 2

Dačić o prijemu Kosova: Dan srama, prvi put u istoriji preporučeno članstvo nečega što nije država

Autor: Antena M

  • Viber

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je danas "dan srama u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, budući da je prvi put u istoriji preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda".

Nakon što je u PS SE usvojena preporuka da se Prištini odobri da postane član Savjeta Evrope, Dačić je u pisanoj izjavi rekao da „Priština već 11 godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština i sprovodi politiku terora nad srpskim narodom i etničkog čišćenja“.

Ovom odlukom, nametnutom silom međunarodnih moćnika, potkopali su temelje i Savjeta Evrope i međunarodnog pravnog poretka, predočio je Dačić.

"O kakvom principu zaštite teritorijalnog integriteta će dalje pričati, kada su narušili teritorijalni integritet Srbije? Mi ćemo nastaviti borbu svim snagama, borićemo se da ta odluka ne bude usvojena na Komitetu ministara 16. maja" najavio je on.

Dačić je ukazao i da će se vidjeti koliko vrijedi riječ međunarodne zajednice, koja je data predsjedniku Aleksandru Vučiću, da Kosovo neće biti primljeno u Savjet Evrope dok ne formira Zajednicu srpskih opština.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Ruki

A prava manjina u srbiji na visokom nivou,ajde nije svijet slijep

TNT

Dacicu kako te nije sramota pa ni vi niste drzava bili dok je Kosovo i CG bila sa vama. Vi umesto fa se zahvalite jer njigovim ocepljenjem od Srbije oni su vama dali drzavu Srbiju.